Para Yelken'de Kupalar Sahiplerini Buldu

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin destegiyle Darica Balyanoz Koyu’nda gerçeklestirilen Para Yelken Türkiye Sampiyonasi elemeleri nefes kesti. Final müsabakalari sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa ve madalyalari verildi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Yelken Federasyonu is birliginde düzenlenen Para Yelken Türkiye Sampiyonasi’na Türkiye’nin farkli illerinden 20 bedensel engelli sporcu ile Büyüksehir’in ‘Sporda Ben De Varim’ projesinin 4 bedensel engelli sporcusu katildi.

3 Haziran Cumartesi günü Darica Balyanoz Koyu’nda baslayan ve 8 Haziran’da yapilan final müsabakalari ile sona eren yarislar heyecan dolu anlara sahne oldu. Yarislarda genel siralamada en iyi 1 erkek ve 1 kadin sporcu milli takima seçilerek, Türkiye’yi Dünya Sampiyonasi’nda temsil etme hakki kazandi.

Kupa ve madalyalar sahiplerini buldu

Final müsabakalari sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa ve madalyalari verildi.

Buna göre Para Yelken Türkiye Genel kategorisinde birinci Miray Ulas (İçel Ferdi), ikinci Ibrahim Kalay (İçel Yelken Yat Sporlari), üçüncü ise Emir Turnacigil (Karadeniz Eregli Gençlik) oldu. Bu sporculara kupa ve madalyalarini Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Çiçek takdim etti.

Para Yelken Türkiye Gençler kategorisinde ise Karadeniz Eregli Gençlikspor sporculari derece yapti. Buna göre birincilik kürsüsüne çikan Büsra Nur Çelik ile ikinci olan Furkan Ercin ve üçüncülügü elde eden Yigit Efe Yildirim’a kupa ve madalyalarini Darica Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürü Hüseyin Candemir verdi.

Ayrica sampiyonanin düzenlenmesine katki saglayan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Para Yelken Bransi Asbaskani Gökhan Arsu, Kocaeli Yelken Il Temsilcisi Tahir Tarim, Bayramoglu Yelken ve Su Sporlari Kulübü Baskani Prof. Dr. Feridun Vural ve Darica Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Hüseyin Candemir’e tesekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA