Özel Sporcular Türkiye Yüzme Sampiyonasi Nevsehir'de Basladi

Okul Sporlari Özel Sporcular Yildizlar ve Gençler Kiz-Erkek Yüzme Türkiye sampiyonasi Nevsehir’de basladi.

Nevsehir’de düzenlenen 2023 Okul Sporlari Özel Sporcular Yildizlar ve Gençler Kiz - Erkek Türkiye sampiyonasi yüzme bransi ile devam ediyor. Nevsehir’de düzenlenen 2023 Okul Sporlari Özel Sporcular Yildizlar ve Gençler Kiz - Erkek sampiyonasi atletizm, yüzme ve masa tenisi müsabakalari, 81 ilden yaklasik bin sporcunun katilimi ile devam ediyor. Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen atletizm yarislarinin ardindan bu gün de Nevsehir Gençlik Spor Il Müdürlügü yüzme havuzunda, yüzme yarislari yapildi. Nevsehir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Kompleksi içerisinde yer alan Yari Olimpik Yüzme Havuzu’nda 2023 Okul Sporlari Özel Sporcular Yildizlar ve Gençler Kiz-Erkek Türkiye sampiyonasi açilisinda açiklama yapan Nevsehir Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhsin Özdemir, “Öncelikle sunu söylemek isterim ki, rekor bir katilim var. Özel Sporcular Türkiye finalleri daha önceki yillarda farkli illerde yapiliyordu. Biz bu yogun katilimi bekliyorduk. Çünkü her zaman iddia ettigimiz ve söyledigimiz gibi Nevsehir dünya markasi bir sehir. Kapadokya cografi olarak Türkiye’nin tam orta noktasinda. Van’da ki arkadaslarimizda, Mugla’da ki, İçel’de ki, Sinop’ta ki arkadaslarimiza da esit mesafede" dedi.

Kapadokya bölgesinin sportif müsabakalarin haricinde de gezilen bir yer oldugunun altini çizen Özdemir, "Buranin ayni zamanda sportif müsabakalarin disinda gezilip görülebilecek yerlerin de çok fazla olmasi Nevsehir’e gelecek ekiplerin de olumlu anlamda etkileneceklerini düsünüyorduk. Aynen umdugumuz gibi oldu. Düzenlenen müsabakalara gerçekten olagan üstü bir katilim var. Cumartesi ve Pazar günü de Masa Tenisi Müsabakalari ile bu organizasyonu tamamlayacagiz" seklinde konustu.

Özdemir, "Bu çocuklar, özel sporcular oldugu için kendi baslarina gelmeleri uygun degil. Kendiler ile birlikte mutlaka anneleri, babalari, yakin bir akrabalari, okuldan bir yönetici ve antrenörü ile birlikte geliyorlar. Dolayisiyla su ana kadar biz bin 500’den fazla sporcu tabi bu sayi Masa Tenisi Müsabakalari ile beraber artacakta, minimum 4 bin 500 kisiyi bir organizasyonda ilimizde agirliyoruz. Çarsiya, pazara çiktiginizda da göreceksiniz bütün restoran ve alisveris merkezleri bu sporcu kafilesi ile dolu. Bu çocuklarimiz biliyorsunuz ki özel ilgi ve alakaya muhtaç çocuklar. Diger akranlarina nispeten biraz daha dezavantajli olarak hayata baslayan çocuklarimiz. Özel çocuklarimiz sportif müsabakalarla kendilerine olan güvenleri artiyor, ailesinin ona bakisi degisiyor, arkadas grubu degisiyor ve rehabilitesi artiyor. Dolayisiyla özel çocuklar çok daha fazla sosyallesme imkâni buluyor. Bu yüzden özel çocuklarimizi önemsiyoruz. Bu çocuklarimizin yaristigi olimpiyatlarda madalyalar almaya basladik. Bir zamanlar bu çocuklarimiz sokaga çikartilmazken simdi ise olimpiyatlarda yarisip Dünya Sampiyonlugu, Olimpiyat Sampiyonlugu kazanan sporcularimiz var. Bu çocuklarimizin topluma kazandirilmasinda, sosyallestirilmesinde ve rehabilite edilmesinde bu tür organizasyonlarin inanilmaz faydasi var” diye konustu.

Kaynak: İHA