Osman Askin Bak Açiklamasi 'Insallah Yarin Aksam Güzel Bir Final Izleyecegiz'

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, UEFA Sampiyonlar Ligi finalinde karsilasacak Manchester City ve Inter’e basarilar dileyerek, "Çok kaliteli ve klas oyuncular var. Insallah yarin aksam güzel bir final izleyecegiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, UEFA Sampiyonlar Ligi finali kapsaminda Yenikapi’da düzenlenen Sampiyonlar Festivali’ne ziyarette bulundu. Daha sonra basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Bakan Bak, "Istanbul’un Sampiyonlar Ligi finaline ev sahipligi yapmasi bizi gururlandiriyor. Bu heyecani 2005 yilinda yasamistik, ben de maçtaydim. Milan ilk yariyi 3-0 önde tamamlamisti ama ikinci yarida maçin bitmedigini gördük. 3-3 biten maçta penaltilarla Liverpool kupayi almisti. Muhtesem bir finaldi, hala konusuluyor. Yine Istanbul altyapisiyla, tesisiyle her türlü sampiyonaya ev sahipligi yapacak kapasiteye sahip. Bunu her zaman ispatladik. Bu final de çok güzel olacak. Iki güçlü takim, Manchester City ve Inter karsi karsiya gelecek. Bütün maçlari takip ettim. Ben genç yastan beri Avrupa finallerini takip ediyorum. Çok kaliteli ve klas oyuncular var. Insallah yarin aksam güzel bir final izleyecegiz" ifadelerini kullandi.

"Bu Türkiye’nin gücünü ve marka degerini gösteriyor"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan önderliginde Türkiye’nin, Avrupa’da en önemli spor altyapisina sahip ülkelerin basinda geldigini belirten Osman Askin Bak, "35’in üzerinde stadimiz bitti, yenilerinin yapimi devam ediyor. Önemli finallere ev sahipligi yapabilecek kapasiteye sahibiz. Sadece futbolda degil, pek çok uluslararasi organizasyona ev sahipligi yapabilecek kapasitedeyiz. Istanbul iki kitanin birlestigi çok gizemli ve tarihi bir sehir. Bu sehirde insanlar, gelen misafirler umarim çok eglenceli ve güzel anilarla dönecek. Güzel bir final olsun, heyecanla izleyecegiz. Manchester City’de Haaland, De Bruyne, Inter’de Hakan Çalhanoglu var. Manchester City’de Ilkay da var. Iki Türk oyuncunun finalde olmasi bizi gururlandiriyor. Türk oyuncularin Avrupa’da büyük kulüplerdeki sayisinin artmasini istiyoruz. Bundan önce finallerde oynamis Türk oyuncular da var. Burada bizler için güzel bir aksam olacak. Ülkemiz spor altyapisiyla, heyecaniyla, coskusuyla, genç nüfusu ve futbola olan askiyla fark olusturuyor. Bu finalin ülkemize kazandirilmasi için gayret gösteren TFF Baskanlarimiza, bir önceki Gençlik ve Spor Bakanimiza, Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyorum. Bu Türkiye’nin gücünü ve marka degerini gösteriyor. Güzel bir final olsun, iyi olan kazansin" seklinde konustu.



"Türkiye’nin spor altyapisi pek çok organizasyonu yapabilecek kapasitede"

2028 Avrupa Sampiyonasi adayligi ile ilgili soruya Bak, "Bizim futbol federasyonumuzun çalismalari var, biz de destekliyoruz. Türkiye, Türk insani ve Türk spor altyapisi pek çok organizasyonu yapabilecek kapasitede. Bunu da kanitladik. Türk sporu gerçekten altyapisiyla, gelen sporculariyla önemli bir noktada. Avrupa’da aranan ve pek çok organizasyonun yapilmasinin istendigi bir ülke. Gurur duyuyoruz. 2028’e adayiz, takip edecegiz. Organizasyon için de çalisacagiz" diye cevap verdi.

Finalde oynayacak iki takima da basarilar dileyen Bakan Osman Askin Bak, "Bir tarafta Ingiltere sampiyonu Manchester City, diger tarafta Italya’nin önemli basarilari olan takimi Inter var. Iki Türk oyuncu finalde. Hak eden kazansin" dedi.

Kaynak: İHA