Oryantiring U-14 Türkiye Sampiyonasi Amasya'da Basladi

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafindan düzenlenen Oryantiring U-14 Türkiye Sampiyonasi Amasya’nin Tasova ilçesindeki Boraboy Gölü Tabiat Parki’nda basladi. Organizasyona 25 ilden 69 kulübü ve 720 sporcu katildi.

6 Subat’taki depremlerin vurdugu illerden Adana, Osmaniye, Kahramanmaras ve Hatay’dan gelen sporcular da sampiyonada mücadele etti. Osmaniye’den Zümra Bilaloglu (14) ve Berkay Arabaci (14), birinci olarak madalyalarini Türkiye Oryantiring Federasyonu Baskani Prof. Dr. Tekin Çolakoglu’nun elinden aldi.

Sampiyona için mezuniyet programina katilmadigini belirten 8. Sinif ögrencisi Zümra Bilaloglu, “Bu yil LGS’ye katildim. Iyi yaptigimi düsünüyorum. Mezuniyete gitmedim. Burada birinci oldum. Çok mutluyum” dedi.

Yarismanin zorlu geçtigini anlatan Berkay Arabaci ise, “Yarismada zorlandigim hedefler vardi. Mesela dag basina hedefler koymuslardi” diye konustu.

Dereceye giren sporculara plaket ve tesekkür belgesi verildigi yarismanin ilk günkü etabina Amasya Oryantiring Yarisma Koordinatörü ve MHK Üyesi Emrah Torun, Amasya Il Gençlik Spor Müdürü Hasim Murat Öztürk ile Tasova Gençlik ve Spor Müdürü Sercan Senel de katildi.

Sampiyona 11 Haziran’da sona erecek.

Kaynak: İHA