Okan Buruk, Tivibu Spor'a Konuk Oldu

Tivibu Spor’a konuk olan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Erkut Öztürk ve Tümer Metin’in sorularini yanitladi. Galatasaray’in basina geçtigi ilk sezonda sampiyonluk yasayan Okan Buruk, geride biraktigimiz sezonu degerlendirirken, transfer planlamalari ve Icardi’nin son durumu hakkinda bilgi verdi.



Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu, ilk sezonunda sampiyonluga ulasan Galatasaray’in Teknik Direktörü Okan Buruk’u agirladi. Tivibu Spor’da Erkut Öztürk ve Tümer Metin’e Orta Nokta programinda konuk olan Okan Buruk, sezonu degerlendirirken gelecek sezonla ilgili sorulari yanitladi.

“Milli ara bizi çok etkiledi”

Galatasaray’da uzun yillar orta sahada top süren simdi de efsanesi oldugu takimin basinda Süper Lig kupasini kaldiran Okan Buruk, Tümer Metin’in sezonun kirilma ani hakkinda yönelttigi soru için sunlari söyledi: “Sezon basi Antalya maçiyla basladik, son dakika golüyle 1-0 tamamlandi. Ardindan kendi sahamizda Giresun maglubiyeti yasandi. Kadromuzu aslinda çok geç tamamladik. Alanya maçini bizim kirilma maçimiz olarak gösterebilirim. Çünkü bir sonraki Karagümrük, Besiktas, Basaksehir yükselis maçimiz oldu. Oyun olarak Alanya maçi bizim baslangicimiz oldu. 2 gol attik sonra yanlis bir kirmizi kart gösterildi. Ali Palabiyik’in bir hatasiyla 10 kisi kaldik ve maç 2-2 bitti. Tabii üzüldük, kizdik, sinirlendik, hakeme tepki gösterdik ama oyun olarak benim içimi çok rahat ettiren bir maç oldu. Bu maç ile bu oyunu oturttuk. Gerçekten de o maçtan sonra 14 maç üst üste galibiyet aldik. Dünya Kupasi arasina çok net bir sekilde çok moralli girdik. Bir yanda bizim galibiyetlerimiz, üstüne Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi psikolojik olarak bizi gerçekten çok etkiledi.”

“Hocalar için çok zor”

Okan Buruk, yabanci kurali ile ilgili su ifadeleri kullandi: “Türk kuralinda oyuncu degisikliginin sizin elinizde olmasi aslinda en güzeli. Ama maalesef o kisitlama devam ediyor. Örnegin Kazimcan’i baslattigimda Leo Dubois’yi yerine yedek oyuncu olarak sokamiyorum ve orada 2 degisiklik yapmam gerekiyor. Bizim elimizi en çok zorlastiran da bu. Ama genel olarak sonunu bence iyi bitirdik. Kazimcan da iyi bitirdi. Sezon boyunca sol bekte 5 tane farkli isimle oynadik. Ama genel olarak iyi bitirdigimizi söyleyebilirim.”

“Hakemlerin yetersiz oldugunu düsünüyorum”

Hakem hatalarindan ve performanslarindan bahseden ve hakemlerden memnun olmadiklarini belirten Okan Buruk, sözlerine su sekilde devam etti: “Genel olarak memnun degiliz. Süper lig seviyesinde, Türkiye’nin en üst seviyesinde ve VAR’in bu kadar etkili oldugu, 4 hakemin, yandaki hakemin bu kadar etkili oldugu bir platformda bu kadar hata yapmamalari gerekiyor. Ben hata yaptigimda elestiriyorlar. Hakemlerin elestirilmeyecegi düsüncesini anlamiyorum. Hata yapan herkes elestiriliyor. Hakem de elestirilecek o da profesyonel ve en üst seviyede bu isin daha iyisini yapacak. Genel olarak su an için federasyonun çalistigina, kesinlikle orada kötü bir niyet olmadigina inaniyorum ama yetersiz olduklarini düsünüyorum.

“Icardi sevilen birisi”

Galatasaray’in sevilen ismi Icardi’nin gelecegi hakkinda konusan Okan Buruk, “Dilegimiz tabii ki kalmasi yönünde. Sadece Galatasaray taraftari için degil, genel ülke futbolunda sevilen bir isim oldu. Bence birincisi inanilmaz saygideger bir figür. Oyunculugu gerçekten çok iyi. Bu anlamda teknik adam olarak onu çok isterim. Ikincisi bence ülke futboluna da bir hava getirdi. Bu da Türkiye’nin, Türk futbolunun, Türkiye Süper Lig’in marka degeri için çok önemli. Icardi bu anlamda çok degerli biri oldu. Biz tabii ki Galatasaraylilar olarak, ben teknik direktör olarak özellikle çok istiyorum. Sonuçta Paris’te devam eden bir sene daha anlasmasi var. Gelecege bakacagiz” dedi.

Kaynak: İHA