Kevin De Bruyne Açiklamasi 'Kulüp, Takim Ve Taraftarlarimiz Için Çok Önemli Bir Maç'

Manchester City’nin Belçikali yildizi Kevin De Bruyne, Inter ile oynayacaklari UEFA Sampiyonlar Ligi Final maçinin takim, taraftar ve kulüp için çok önemli oldugunu dile getirdi.

UEFA Sampiyonlar Ligi Final maçinda yarin Atatürk Olimpiyat Stadi’nda Inter ile karsilasacak olan Manchester City’de Belçikali yildiz Kevin De Bruyne, Ruben Dias basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Ilk olarak konusan Portekizli savunmaci Ruben Dias, “Yapabilecegimiz en büyük hata bunun final oldugunu unutmak olur. Finaller her zaman finaldir bunu unutmamak gerekir buna ulasmak uzun yolu sonunda olur. Ne zaman favori oldugunuz çime çiktiginizda belli olur. Bir sezonda çok farkli maça çikiyorsunuz. Bu karsilasmalari yapmak zor. Bizim için baska bir maç ve yarin aksamki maçi yüzde yüz hazir olarak kazanmamiz gerekiyor” seklinde konustu.



“Farki olusturan sey sonunda ulastiginiz seydir; bu da bizim için finaldir”

Iyi bir teknik adama sahip olduklarini ifade eden Dias, “Kulüp açisindan baktigimizda çok iyi hocaya sahibiz. Son sezonlari dengeli oynamis ve özellikle savunma anlaminda çok iyi performans gösteren takim oldugumuzu düsünüyorum. Bun her zaman hissederek söyledim. Güçlü ve dengeli takim oldugumuzu düsünüyorum ancak farki olusturan sey de sonunda ulastigimiz seydir. Bu da bizim için finaldir. Yapacagimiz son sey hedefimiz aslinda yarin aksamki finaldi. Sezonda aslinda oyuncular elinden geleni yaparlar. Her sezonun en iyisi olmasi için çabalarlar” açiklamasini yapti.

“Sezonun genelinden farkli bir maç izlemeyeceksiniz”

Ruben Dias, finalde sezonun tamamindan farkli bir takim olmayacagina dikkat çekerek, “Bu gelmis oldugumuz son anda subattan beri yogun bir çalisma ve karakterli takim gördünüz. Bu takimin ilerlemek istedigini de görebilirsiniz. Özellikle bu andan sonra takimimizin çok istekli oldugunu göstermis olduk. Yarin da çok özel bir aksam. Sezonun genelinden farkli bir maç izlemeyeceksiniz” ifadelerini kullandi.

Kevin De Bruyne: “Kulüp, takim ve taraftarlarimiz için çok önemli bir maç”

Belçikali yildiz Kevin De Bruyne ise takim, kulüp ve taraftar adina çok önemli bir maç olduguna dikkat çekerek, “Uzun zamandir çok inanilmaz bir sey oldu benim için ve çok önemli anlar yasadik bu turnuvada. Bu kupayi kazanamadik. Yillarca çabalayip bu kadar istikrarli olup iyi takim olup ilk kez böyle bir noktaya gelmek çok farkli hissettiriyor. Hem kulüp hem takim hem de taraftarlarimiz için çok önemli” degerlendirmesini yapti.

“Ingiltere’de kazandigimiz kupalar bize güven verdi”

En iyi takim olmaya çalistiklarini söyleyen De Bruyne, “Olabilecegimiz en iyi takim olmaya çalisiyoruz en iyi performansi göstermeye çalisiyoruz. Ingiltere Premier Lig’de kazanmis oldugumuz kupalar da bize güven verdi. Savunma ve hücum anlaminda iyi olmaya çalisiyoruz” diye konustu.



“Sampiyonlar Ligi Dünya Kupasi’ndan daha farkli bir his”

UEFA Sampiyonlar Ligi’nin Dünya Kupasi’ndan daha farkli bir his oldugunu aktaran De Bruyne, “Bu daha farkli bir his. Dünya kupasindan gelip burada farkli bir turnuvanin içinde olmak. Tabii ki Dünya Kupasi farkli. Orda da çok önemli bir hissiyatla oynuyorsunuz. Kazanmak istiyorsunuz. Burada da ayni sekilde takim olarak çok iyi bir çizgi gösterdik bu durumdan çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

“Haaland yarin nasil oynamasi gerektigini biliyordur”

Takim arkadasi Erling Haaland ile arasindaki uyum ile ilgili yorum yapan Belçikali yildiz, “Sizin ne istediginizi bilen bir takim arkadasi. Siz de onu anliyorsunuz. Inanilmaz hizda goller atmaya basliyorsunuz. Takim için büyük kolaylik sagliyor. Son maçlara bakinca farkli oynadik ama yarin eminim nasil oynamasi gerektigini biliyordur” dedi.



“Maçin bir noktasinda açik verecekler ve bundan faydalanacagiz”

De Bruyne, Inter takimini da degerlendirerek, “Hocalari da çok iyi bir hoca. Stoperleri de çok iyi oyuncular. Açik bir maç olmasini beklemiyoruz. Sunu anlamamiz gerekiyor ki hizli karar vermemeliyiz. Basta belki çok fazla gol pozisyonu olabilir ama bildigimiz sekilde oynamali buna sadik kalmaliyiz. Eminim ki maçin bir noktasinda açik verecekler ve bundan faydalanabilecegiz” ifadelerini kullandi.

“Chelsea’ye karsi oynadigimiz zaman iyi degildik”

2 yil önce Chelsea’ye karsi kaybettikleri finali hatirlatan Kevin De Bruyne, “Aslinda bu sorunun cevabini sadece yarin verebilirim. 2 yil önce Chelsea’ye karsi oynadigimizda yeterince iyi degildik. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Kötü anlar bir sekilde geçer gider ve önümüze yeni sans çikar ve bu turnuvayi kazanmak için yeni sanstir bu. Benim perspektifimde bu sekilde olur” diye konustu.



“Eminim herkesin final için yeterince enerjisi vardir”

Takim arkadaslarinin final maçi için enerjisinin yerinde oldugunu dile getiren Bruyne, “Eminim herkesin yarin aksam için yeterince enerjisi vardir. Fiziksel açidan fitseniz zihinsel olarak rahatsaniz. Her iki üç günde bir maç oynarsiniz. Bazen de dinlenmeniz gerekebilir. Yarinla ilgili bir sorun olacagini düsünmüyorum. Enerji ve motivasyon oldugu sürece bu bir final maçi. Bazen düsebilirsiniz maçtan ama bence yeterince enerji olacak” diyerek açiklamasini tamamladi.

Kaynak: İHA