Iste Fenerbahçe'nin Sezon Istatistikleri!

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu 80 puanla ikinci sirada tamamlayan Fenerbahçe, rakip filelere 87 gol atti. Sezon içerisinde 11 maçlik deplasmanda yenilmezlik serisi de yakalayan sari-lacivertliler, Galatasaray ve Besiktas ile oynadigi maçlarda ise galibiyet alamadi.

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon golcü takim özelligi ile farkli bir kimlige bürünen Fenerbahçe, derbilerde aldigi yenilgilerle ise sampiyonlugu kaptirdi. Deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK takimlarindan ligin ikinci yarisinda hükmen (3-0) galip ayrilan Kanarya, 36 maçta 25 galibiyet, 5 beraberlik, 6 maglubiyet elde ederek sezonu 80 puanla ikinci sirada tamamladi. Rakip filelere 87 gol sigdiran Fenerbahçe, kalesinde ise 42 gol gördü. Iç sahada 41 puan toplayan sari-lacivertliler, deplasmanda 39 puan elde etti. Jesus’un takimi, 17 ile 35. haftalar arasinda dis sahada 9 galibiyet, 2 beraberlik alarak deplasmanda 11 maçlik yenilmezlik serisi yasadi.

Gol krali Valencia

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu forveti Enner Valencia bu sezon attigi gollerle dikkatleri üzerine çekti. Sezonun ilk 3 maçinda ikiser gol bularak iyi bir ivme yakalayan Valencia, 1 kez hat-trick yaparken, 1 maçta da aglari 4 kez sarsti. 31 Süper Lig maçinda 29 gole imza atarak gol krali olan Valencia, 12 yil sonra sari-lacivertli formayla gol kralligi yasayan isim oldu.

Takimin bir diger forveti Michy Batshuayi, 12 golle takimin en golcü ikinci ismi olurken, Joshua King, Irfan Can Kahveci, Arda Güler, Joao Pedro ve Diego Rossi 4’er golle sari-lacivertlilere gol katkisinda bulundu. Miguel Crespo, Ferdi Kadioglu ve Miha Zajc da ligde 3’er gole imza atti.

En çok görev alanlar Rossi, Ferdi ve Szalai

Fenerbahçe’nin Uruguayli futbolcusu Diego Rossi, 33 lig maçinda görev yapti. Jorge Jesus’un en çok forma verdigi diger isimler Attila Szalai ve Ferdi Kadioglu olurken, iki futbolcu 32 lig maçinda sahada yer aldi. Orta sahanin degismez isimlerinden Willian Arao ve takimin forveti Enner Valencia ise 31 maçta yesil çime ayak basti.

29 farkli oyuncu forma giydi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bu sezon ligde 18’i yabanci 11’i yerli toplam 29 oyuncuya forma sansi verdi. Takimin en deneyimlisi 33 yasindaki Enner Valencia olurken, 18 yasindaki Arda Güler, süre alan en genç futbolcuydu. Arda, oynadigi 20 karsilasmada 4 gol, 4 asiste imza atti.

6 futbolcu kirmizi kart gördü

Fenerbahçeli futbolcular bu sezon gördügü kirmizi kartlarla da sezona damga vurdu. Sari-lacivertlilerde 2’si Irfan Can Kahveci’ye olmak üzere 6 oyuncu kirmizi kart gördü. Enner Valencia (Konyaspor), Michy Batshuayi (Sivasspor), Joao Pedro (Giresunspor), Miguel Crespo (Trabzonspor), Irfan Can Kahveci (Galatasaray ve Sivasspor) ve Luan Peres (Galatasaray) hakemler tarafindan oyundan ihraç edilen futbolcular oldu.

Derbi galibiyeti alamadi

Sari-lacivertliler, bu sezon ezeli rakipleriyle oynadigi maçlarda istedigi sonuçlari alamadi. Galatasaray’a iki maçta da 3-0’lik skorlarla maglup olan Kanarya, Besiktas ile deplasmanda golsüz berabere kalirken, sahasinda 4-2 kaybetti. Fenerbahçe, böylelikle tarihinin en kötü derbi performanslarina imza atti.

Kaynak: İHA