Istanbul Valisi Davut Gül, ' UEFA Avrupa Sampiyonlar Ligi Finalinde 15 Bine Yakin Emniyet Görevlisi Görev Yapacak'

Istanbul’da bulunan Atatürk Olimpiyat Stadi’nda Cumartesi günü oynanacak UEFA Avrupa Sampiyonlar Ligi finali öncesi Istanbul Valisi Davut Gül alanda incelemelerde bulundu. Vali Davut Gül, “ 15 bin e yakin emniyet görevlimiz tedbirlerini aldi. Istanbul’umuzun marka degerini daha üst düzeye çikartabilecek tedbirlerimiz de alindi. Bu anlamda hiçbir sikintimiz yok. Istanbul dünyanin göz bebegi. Bu tür organizasyonlara bundan sonra da ev sahipligi yapacak” dedi.

Istanbul Valisi Davut Gül, Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadi’nda oynanacak olan UEFA Avrupa Sampiyonlar Ligi final müsabakasi öncesi alanda incelemelerde bulundu. Incelemeler sonrasi Vali Davut Gül alinan tedbirler ve güvenlik önlemleri ile ilgili basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Yaklasik 3-4 aydir hazirliklarin oldugunu ifade eden Istanbul Valisi Davut Gül, ” Yaklasik 3-4 aylik bir hazirlik var. Yarin da insallah maçi hep birlikte izleyecegiz. Hazirliklari yerinde incelemeye geldik. Güvenlik basta olmak üzere trafik ve bütün benzeri hazirliklar tamam. 15 bin e yakin emniyet görevlimiz tedbirlerini aldi. Bazi yollar trafige kapanacak. Özellikle vatandaslarimiza ilan edilen yollara çikmamalarini istirham ediyoruz. Kalinacak otellerden, gelinecek havalimanina kadar bütün güzergahlar hesaplandi. Içeride agiz tadiyla maç izlenebilecek, Istanbul’umuzun marka degerini daha üst düzeye çikartabilecek tedbirlerimiz de alindi. Bu anlamda hiçbir sikintimiz yok. Istanbul dünyanin göz bebegi. Bu tür organizasyonlara bundan sonra da ev sahipligi yapacak. Hem ülkemiz açisindan, hem sehrimiz açisindan önemli bir tanitim imkani. Ben emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Kusursuz bir organizasyon hazirlamislar. Biz de son hazirliklari yerinde görmüs olduk. 52 bini yabanci olmak üzere 70 bin seyircimiz gelecek. Her maçta oldugu gibi bu maçta da biletsiz hiç kimse alinmayacak. Disarda buna yönelik tedbirler yapilmis. Taksilerin gidecegi güzergahlar belirlenmis. Bunu hem taksiciler, hem de ilgili odalar ve gelecek seyirciler biliyor. Bütün hazirliklarimiz tamam bekleyecegiz” dedi.

Açiklamalarin ardindan Vali Davut Gül ve beraberindekiler alandan ayrildi.

Kaynak: İHA