Hamit Altintop Açiklamasi '2028 Ve 2032 Adayligimiz Için Çok Degerli'

TFF Milli Takimlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve UEFA Sampiyonlar Ligi Elçisi Hamit Altintop, UEFA Sampiyonlar Ligi Finali’nin güzel bir organizasyon oldugunu ifade ederek, "Bu bizim 2028 ve 2032 adayligimiz için de çok degerli. Umarim güzel bir maçla bunu tamamlayabiliriz. Insallah Türkiye’mizi, Istanbul’umuzu en iyi sekilde herkese yansitabiliriz" dedi.

UEFA Sampiyonlar Ligi Finali kapsaminda Yenikapi’da gerçeklestirilen Sampiyonlar Festivali’nde Sampiyonlar Ligi Efsaneleri Futbol Turnuvasi’nda oynayan TFF Milli Takimlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve UEFA Sampiyonlar Ligi Elçisi Hamit Altintop daha sonra basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Final maçi öncesi güzel bir organizasyon oldugunu söyleyen Altintop, "Olayi ne kadar ciddiye aldigimizi, altyapimizin ne kadar iyi oldugunu, zaten misafirperverligimizi her firsatta gösteriyoruz. Böyle bir önemli organizasyonda tekrar yansitmak çok kiymetli. Bizim 2028 ve 2032 adayligimiz için de çok degerli. Umarim güzel bir maçla bunu tamamlayabiliriz. Insallah Türkiye’mizi, Istanbul’umuzu en iyi sekilde herkese yansitabiliriz" diye konustu.

Geçmiste çok büyük basarilar elde edildigini ifade eden Hamit Altintop, "Geçmiste çok büyük basarilarimiz var. Galatasaray’in 2000’de bize yasattigi UEFA Kupasi var. 2002’de Senol hocamizla Dünya Kupasi üçüncülügümüz, 2008’de benim de bulundugum Fatih hocamizla Avrupa Sampiyonasi üçüncülügümüz bunalar çok degerli seyler. Bir nevi bunun degerini, kiymetini bilememisiz, üstüne koyamamisiz. Burada en büyük sikintilardan biri egitimdir. Bu yetenegi, bu azmi ilim, bilimle bagdastirmamizdir. Burada sadece kisa, günlük basarinin pesinden kosmamizdan kaynaklaniyor. Benim sahsi fikrim oraya dogru bir ivme var. Genç hocalarimiz liglerden sahne aliyor. Çok degerli oyuncularimiz var. A Milli Takim’in yas ortalamasi, Avrupa’nin en düsük yas ortalamasi. Bunu da ilim, bilimle, dogru motivasyonla bagdastirabilirsek, gelecekte çok güzel seyler bizi bekliyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA