Hakan Ünsal'dan, Sampiyonlar Ligi Finali Yorumu

Manchester City ile Inter arasinda yarin Atatürk Olimpiyat Stadi’nda oynanacak Sampiyonlar Ligi finalini degerlendiren Galatasaray ve A Milli Takim’in eski futbolcularindan Hakan Ünsal, “Favori City tabii ki ama bu tür maçlardaki en büyük tehlike de o favori gösterilmeyen, kulak arkasi edilen takimlar olur” dedi.

Galatasaray ve A Milli Takim’in eski futbolcularindan Hakan Ünsal, yarin Istanbul Atatürk Olimpiyat Stadi’nda Manchester City ile Inter arasinda oynanacak Sampiyonlar Ligi finalini Ihlas Haber Ajansi’na degerlendirdi. Ünsal, “Favori Manchester City tabii ki. Su anda dünyadaki en formda, en kaliteli ve bireysel anlamda en iyi oyunculardan bahsediyoruz. Agir favori gözüküyor ama bu tür maçlardaki en büyük tehlike de o favori gösterilmeyen, kulak arkasi edilen takimlar olur. Inter takiminin da çok az gol yedigini, çok iyi savunma yaptigini biliyoruz. Kaldi ki ön tarafta da iyi oyunculari var. City’nin oynamasina ne kadar izin verecekler, ne kadar durdurabilecekler sorusunun cevabi belli olacak. Çünkü City takimi kolay durdurulabilir bir takim degil, oyun anlaminda durdurdugunuzda bireysel anlamda çok etkili oyunculari bir anda ortaya çikabiliyor. Çok zevkli maç olacagini düsünüyorum. Oyuncularin kalitesi, formlarina baktigimizda Inter çok iyi savunma yapiyor olsa da az pozisyon vererek geçecegini de sanmiyorum ben maçin” cümlelerine yer verdi.

“Iki tane Türk oyuncunun birinin kazanacak olmasi çok anlamli”

Ingiliz ekibi City’de Türk asilli Alman futbolcu Ilkay Gündogan’in, Italyan temsilcisi Inter’de Türkiye A Milli Takimi’nin kaptani Hakan Çalhanoglu’nun top kosturdugunu ve kupayi iki Türk oyuncudan birinin kaldiracak olmasini çok anlamli buldugunu da aktaran Ünsal, “Sonuçta söyle bir durum var; Sampiyonlar Ligi kupasini bir Türk kaldiracak, bu net. Istanbul’da olmasi çok anlamli. Iki tane Türk oyuncunun birinin kazanacak olmasi çok anlamli. Çok güzel oldu oyuncular açisindan ve bizim açimizdan da öyle. Simdi Türkiye’de de söyle bir durum var; herkes ikiye bölündü, kimisi Hakan Çalhanoglu alsin diyor, kimisi Ilkay Gündogan alsin diyor. Buradaki kriter aslinda dikkat çekici olan o. Yani bir bölüm Inter alsin ya da Manchester City alsin gibi ayrilmiyorlar. Hakan mi alsin, Ilkay mi alsin, öyle bir ayrim var ama bunlar da güzel seyler. Sonuç itibari ile Istanbul’da düzenleniyor olmasi çok iyi. Güzel bir organizasyon, herkesin de buraya gelecegi merkezinde olacak bir organizasyon. Istanbul’da, iki tane Türk kaptan, ikisinden bir kaldiracak. Insallah sonu da çokta güzel olur, çok zevkli bir maç olur” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA