Hakan Çalhanoglu Açiklamasi 'Insallah Ilk Türk Olarak Kupayi Kaldirmak Nasip Olur'

Inter’in kaptani milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, Sampiyonlar Ligi’nde Manchester City’e karsi oynayacaklari final maçi ile ilgili, "Bu finali yarin kendi ülkemde oynayacagimiz için çok mutluyum. Eminim ki ülkem arkamdadir. Dualarini eksik etmeyecektir. Ilk Türk olarak bu kupayi kaldirmak nasip olur. Yarin da insallah tarih yazarim" dedi.

UEFA Sampiyonlar Ligi Final maçinda Manchester City ile karsi karsiya gelecek olan Inter’de milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, Lautaro Martinez ve Matteo Darmian, Atatürk Olimpiyat Stadi’nda düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Ilk olarak konusan Matteo Darmian, “Yarin tüm kalbimizle bütün çabamizla oynayacagiz bu maç için. Bizim için tam anlamiyla bir final. Çok özel maç olacak. Bu bir Sampiyonlar Ligi Finali ve hem benim hem oyuncularim için özel maç olacak. Hem kulübümüz hem kendimiz hem taraftarimiz için elimizden ne geliyorsa yapacagiz ve bu kupayi kaldirabilmek için bütün gücümüzü ortaya koyacagiz. Çok iyi sezon geçirdik. Çok istekli oyun sergiledik. Yarin aksamki maçta da ayni mantaliteyle oynamaya devam etmek istiyoruz” seklinde konustu.



“Maç içinde savunma yapmamiz gereken anlar da olacak baski kurdugumuz anlar da olacak”

Darmian, finaldeki rakipleri Manchester City’nin kalitesinin farkinda olduklarini ifade ederek, “Yapacagimiz seçimleri öncesinde konustuk. Maç içinde geri çekilmemiz, savunma yapmamiz gereken anlar olacak bazen de baski kurdugumuz ofansif oynadigimiz dönemler olacak” diye konustu.



“Tek hedefimiz kupayi kazanmak”

Tek hedeflerinin kupayi kazanmak olduguna dikkat çeken deneyimli savunmaci, “Tabii ki tek hedefimiz bu kupayi kazanmak. Buraya gelmemizin amaci bu. Çok zor bir maç olacak. Kendi kalitelerimizin de farkindayiz. Çok iyi bir takim odlugumuzu onlari zorlayacagimizi biliyoruz” dedi.



Lautaro Martinez: “Tarihe geçecek bir maç”

Arjantinli futbolcu Lautaro Martinez ise final oynamanin inanilmaz bir duygu oldugunun altini çizerek, “Final oynamak gerçekten inanilmaz duygu ve futbol oynamak ayni sey. Hisler ayni. Essiz hislerle çikiyorsunuz finale. Bugüne kadar yapmis oldugunuz bütün çabalar aslinda bir anlamda karsilik alabiliyor. Eger gerçekten basarili olmak istiyorsaniz bu son adim oluyor sizin için ve yarinki maçta hem kulüp hem oyuncular için çok önemli. Maç olarak tarihe geçecek” degerlendirmesini yapti.

“Son haftada ögrendigimiz her seyi yarin uygulamak istiyoruz”

Bu maç için ekstra çalistiklarini aktaran Martinez, “Manchester City çok güçlü bir takim. Kolektif olarak iyi oynayan takim. Sürekli iyi çalisan ve kontratak yapan takimdan söz ediyoruz. Ancak biz de son birkaç gündür ekstra antrenmanlar yaparak son detaylari da konusarak bu maça iyi hazirlandik. Bu son haftada ögrendigimiz her seyi yarin uygulamak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Hakan Çalhanoglu: “Gol önemli degil kazanmis olmak önemli”

Inter’in kaptani milli futbolcu Hakan Çalhanoglu ise “Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisacagim ama karsi takimda oyuncularin da buna hazirlikli olduklarini düsünüyorum. Ve biz de onlarin kadrosunu iyi analiz ettik. Umarim yarin gol atariz ama gol önemli degil maçi kazanmis olmak önemli” dedi.



“Insallah ilk Türk olarak kupayi kaldirmak nasip olur”

UEFA Sampiyonlar Ligi Kupasini kaldiran ilk Türk milli futbolcu olmayi hedefledigini aktaran Çalhanoglu, “Bu finali yarin kendi ülkemde oynayacagimiz için çok mutluyum. Eminim ki ülkem arkamdadir. Dualarini eksik etmeyecektir. Ilk Türk olarak bu kupayi kaldirmak nasip olur. Yarin da insallah tarih yazarim. Manchester City iyi rakip ama direncimizi gösterecegiz. Kalbimizi ortaya koyarak hem iyi sekilde hem kendimizi hem Inter ailesini temsil etmek istiyoruz” diye konustu.



“Iki Türk yarin final oynayacak”

Maç öncesi Manchester City’de kaptani Türk asilli Alman futbolcu Ilkay Gündogan ile görüsmedigini aktaran Hakan Çalhanoglu, iki Türk’ün sahada olmasinin gurur oldugunu ifade ederek, sunlari kaydetti:

“Buraya kadar gelirken ilk dedikleri ‘ne kadar çok trafik var’ dediler. Zamanimizi aldi buraya gelmek. Istanbul 16 milyon kisilik bir sehir. Zaman zaman konusunca Istanbul’u anlatmaya çalisiyorum. Ilkay abiyle konusmadim onu yarin sahada görecegim. Kendisine basarilar dilerim. Iki Türk yarin final oynayacak. Ikimiz için de özel olacak biri Almanya için oynuyor ben de Türkiye için oynuyorum. Ikimizin de kalbi Türk’tür. Herkesin kararina saygi duyuyorum ama eminim ki ayri gurur.”

“Manchester City’nin oyun planini bozmaya çalisacagiz”

Ingiliz ekibi Manchester City’nin oyun planini bozmaya çalisacaklarini ifade eden Hakan, “Kendi oyunumuza odaklanacagiz. Rakip analizi yaptik ama önemli olan kendi oyunumuzu oynamak. Kendi güçlerimizi ortaya koymak. Korkmadan oynamak bizim için çok önemli. Onlari oynatmamaya çalisacagiz. Onlari zorlamaya çalisacagiz. Sampiyonlar Ligi maçlarinda iyi oynadik, domine ettik. O yüzden yarinki finali oynayacagiz. Eminim iyi maç olacak. Zor duruma sokmaya çalisacagiz oyun planini bozmaya çalisacagiz” seklinde konustu.



“Biliyorum ki bütün Türkler beni destekleyecekler”

Hakan Çalhanoglu, finalin Istanbul’da olmasi sebebiyle Türk futbolseverlerin kendisini destekleyecegini dile getirerek, “Evet yarin aksam Istanbul’da olmak benim için özel duygu. Bu aksamin tamamen keyfini çikartmak istiyorum ve Martinez ve Mateo’nun da dedigi gibi yarin aksam en iyi performansimizi göstermek durumundayiz. Biliyorum ki bütün Türkler beni destekleyecekler. Belki de Türkler ve Almanlar da Ilkay’i destekleyecekler. Benim için daha özel olacagini düsünüyorum. Hem bir Türk hem de milli takim için oynuyor olmak benim için özel durum. Yarin aksam bunun meyvesini yiyecegimiz düsünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Dün gece yattigimda ilk hissettigim kupayi kaldirmakti”

Istanbul’da oynayacak olman üzerinde baski olusturuyor mu’ seklinde sorulan soruya Hakan, “Baski hissetmiyorum. Sampiyonlar Ligi maçimizdan sonra Barcelona’yi yenince özgüven geldi takimimiza. O maçtan sonra yolumuz iyi gitmeye basladi.

Hem takima hem bize iyi motive oldu. Yarinki maçin keyfini çikartmak istiyorum. Burada olmak ayri gurur. Yarin sahaya çiktigimda her zaman yaptigimi yapmaya çalisacagim. Dün gece yattigimda ilk hissettiklerim kupayi kaldirmakti. Insallah nasip olur. Küçüklügümden beri istiyorum. Yarin bu sansi bulmak insallah nasip olur. Üzerimde baski hissetmiyorum. Maç saati geldiginde konsantremi bozmadan oynamak istiyorum” cevabini verdi.

Kaynak: İHA