Giresunspor, Küme Düsmenin Kaldirilmasi Için TFF'ye Basvurdu

Giresunspor Kulüp Baskani Nahid Yamak, Süper Lig’de küme düsmenin kaldirilmasi için Türkiye Futbol Federasyonu’na basvurduklarini söyledi.

Giresunspor Kulüp Baskani Nahid Yamak, düzenledigi basin toplantisinda hiçbir karsilik beklemeden takimlarina bagli olan taraftarlardan özür diledi. Teknik Direktör Irfan Buz’un takimin basina gelmesinin ardindan 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maglubiyet aldiklarini belirten Yamak, “En büyük hatamiz eski hocamizi hizli bir sekilde degistirmemek olmustur. Bunu kabul ediyorum. Ben bunun sorumlulugunu kulüp baskani olarak aliyorum” dedi.

Yamak, henüz liglerin tescil edilmedigini ifade ederek Süper Lig’de düsmenin kaldirilmasi için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) basvuruda bulunduklarini söyledi.

Yamak, sunlari dile getirdi:

“Ligden düsmenin kaldirilmasi konusunda resmi basvurumuzu federasyona yaptik. Çok büyük bir dogal afet yasadik. Bunun hem maddi hem de manevi etkileri oldu. Takimlar bu durumdan çok etkilendi. Oyuncular, özellikle depremin olmasinin ertesinde yabanci futbolculari tekrar yönlendirmekte konsantre etmekte zorluklar yasadik. Ayrica biz ve Kayserispor haricinde tüm takimlar deprem nedeniyle ligden çekilen takimlardan transfer yaptilar. 9 yabanciyla oynadilar. Biz bunlari yasayamadik ve bunlar tamamen oyun oynanirken sürecin içinde oldu. 2 dönem transfer yasagi nedeniyle yaz döneminde transfer yapamiyoruz. Insallah ara transfer dönemine kadar sorunlarimizi çözüp takimimizi güçlendirmek istiyoruz.”

Irfan Buz ile takimin iyi bir ivme yakaladigini söyleyen Yamak, “Hocamiza dedik ki sende çok yoruldun, 10 gün dinlen. Ondan sonra görüsüp, konusacagiz. Ben hocadan çok memnunum, iyi ki getirmisiz. Futbolculardan duyuyoruz ki, ‘biz hoca geldikten sonra idmanlarda daha performansli olmaya basladik, teknik ve taktik çalismalarini iyi yaptik.’ Biz eger Süper Lig’de devam edersek bazi oyunculari tutma sansimiz daha fazla” dedi.

Takimin büyük bir destege ihtiyaci oldugunu vurgulayan Yamak, sunlari söyledi:

“Bu takimi alip düzlüge çikarabilecek bir grup veya kisi varsa ben kendi arkalarinda da çalismaya hazirim. Hemen istifa edebilirim. Açik olarak buradan söylüyorum. Destek istiyorum. Biz bugün Giresunspor’a destek olmazsak ki hala kurtulabilir bir durum su anda var. Umudumuz bu konuda var. Çünkü elimizde olan futbolcular degerli futbolcular. Tabi ki birkaç tanesini kaybedebiliriz. Ama olanlarin en azindan paralarini ödeyip burada tutmamiz lazim.”

Kaynak: İHA