Fatih Terim Ve Marco Materazzi Depremzede Çocuklar Için Bir Araya Geldi

UEFA Foundation is birliginde deprem bölgesinde depremzede çocuklar için Umut Sahalari projesi hayata geçirildi. Yapilan basin toplantisina teknik direktör Fatih Terim, Italyan efsane futbolcu Marco Materazzi ve UEFA Umut Elçisi Baris Telli katildi.

UEFA Foundation is birliginde deprem bölgesinde depremzede çocuklar için hayata geçirilecek olan Umut Sahalari projesinin basin toplantisi Etiler’de yapildi. Toplantiya teknik direktör Fatih Terim, Italyan eski milli futbolcu Marco Materazzi, UEFA Umut Elçisi Baris Telli ve UEFA Vakfi Genel Sekreteri Urs Kluser katilim gösterdi. Açiklamalarda bulunan UEFA Vakfi Genel Sekreteri Urs Kulser, “Futbolun iyiligi ortaya çikaran gücü göz ardi edilemez. UEFA Vakfi olarak 460’dan fazla benzer projeler gelistirdik. Amacimi çocuklarin sartlarini iyilestirmekti. Bu destegin tamami dogrudan çocuklara gittigi için gurur duyuyoruz. Çocuklar normal hayata dönebilme sansi elde edecek. Türkiye futbolu çok seviyor” seklinde konustu.



Fatih Terim: "Çocuklar için yapabilecegim ne varsa yapmaya hazirim"

Teknik direktör Fatih Terim ise “Sampiyonlar Ligi finali gibi önemli bir olayi Istanbul’da yapilmasi için emek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Ülke adina önemli bir is yaptilar. Bir digeri de depremzede çocuklarimiza yapilmasi istenen yardimlar. Onlarin bir an evvel sagligina kavusmasi için futbolun birlestirici gücünden faydalanmak gibi akilci bir is yapan UEFA Foundation’a bir tesekkür göndermek gerekir. Deprem bölgelerinde yapacaklari sahalar herhalde onlara verilecek en büyük hediyedir. Çok tesekkür ediyoruz. Futbolun böyle iyilestirici gücü var, ondan faydalanmak lazim. Çocuklarimizin bir an evvel rehabilite olmasi için çok büyük bir etken olacaktir. Ben de bu konuda yapacagim ne varsa yapmaya hazir oldugumu söyledim. Çok mutluyum. Dünyaca taninan, Italya’nin gelmis geçmis en iyi oyuncularindan Materazzi ile birlikte olduk. Onun da çocuklara olan sevgisi ve yaklasimi bir baska, ona da tesekkür ediyorum. Çocuklarla olmak çok keyifli bir sey. Onlarin saf, samimi ve temiz duygulariyla beraber olmak insana iyi geliyor” ifadelerini kullandi.

Toplantinin ardindan teknik direktör Fatih Terim’in yönettigi ve Italyan futbolcu Marco Materazzi ile UEFA Umut Elçisi Baris Telli’nin sahaya çiktigi çocuklarla bir maç oynandi.

Kaynak: İHA