Denizlili Güresçiler Minderde Altin Madalyayi Kazandi

Serbest minder güresinde Nigde’de yapilan U15 Serbest Güres Türkiye Sampiyonasi’nda 55 ilden 800 sporcunun katildigi müsabakalarda 85 kg’da mücadele eden Denizlili Beytullah Sari ve Süleyman Baran Özpay tüm rakiplerini yenerek Türkiye Sampiyonu oldu.



Pamukkale Belediye Spor Kulübü çatisi altinda spor yasamini sürdüren Beytullah Sari, katildigi her yarismadan altin madalyayla ayriliyor. Yagli güreslerde oldugu kadar minder güresinde de rakiplerini maglup eden basarili sporcu, yeni güres sezonuna da hizli basladi.

Pamukkale Belediyespor’un pehlivanlarindan 15 yasindaki Beytullah Sari, güreste elde sonuçlarla adindan basariyla söz ettirmeye bu sezon da devam ediyor. Güres sezonunun baslamasiyla birlikte, ülke çapinda düzenlenen yagli güres ve serbest minder güresleri müsabakalarina katilan Pamukkale Belediyesporlu sporcu sezonun basindan bu yana gittigi her müsabakadan altin madalya ile geri döndü. Geçen sezon katildigi hem yagli güres hem de minder güresi müsabakalarinda yaklasik 33 altin madalyanin sahibi olan Beytullah Sari, 2023 sezonun daha ilk aylarinda 7 altin madalyanin sahibi oldu.

Her müsabakadan altin madalya ile geri döndü

Nisan sonunda 5. Antalya Muratpasa Belediyesi Yagli Pehlivan Güreslerinde ayak boyunda 87 sporcu arasindan 1. olarak altin madalya kazanan Beytullah Sari, 9 Mayis 2023 tarihinde Konya’da gerçeklestirilen Okullar Arasi Serbest Güres Türkiye grup sampiyonasinda 80 kg kategorisinde altin madalya almayi basardi. Sari, Denizli’de düzenlenen U-15 Denizli Il Güres Müsabakalarinda mindere çikarak 85 kg altin madalya aldi. Basarili sporcu yagli güres kategorisinde Marmaris Belediyesi Yagli Pehlivan Güresleri’nde ayak boyunda; Antalya ilinde düzenlenen Türkiye Yagli Güres Ligi 10. Manavgat Yagli Güresleri’nde ayak boyunda 116 güresçi arasindan 1. olup altin madalya sahibi oldu. Antalya Kas Yagli Pehlivan Güresleri ve 3 Haziran 2023 tarihinde Manisa Akhisar Çaglak Yagli Pehlivan Güresleri’nde de ayak boyunda birinci olarak altin madalyayla Pamukkale’nin ve Denizli’nin adini basariyla duyurdu. Serbest minder güresinde 6-8 Haziran 2023 tarihlerinde Nigde’de yapilan U15 Serbest Güres Türkiye Sampiyonasi’nda 55 ilden 800 sporcunun katildigi müsabakalarda 85 kg’da mücadele eden Pamukkaleli sporcu Beytullah Sari tüm rakiplerini yenerek Türkiye Sampiyonu oldu.



Sari, serbest minder güresindeki Türkiye Sampiyonasi’nin ardindan, 6-10 Temmuz 2023 tarihinde Macaristan’da düzenlenecek olan U15 Avrupa Sampiyonasi’na milli takimla birlikte Türkiye’yi temsil etme hakkini kazandi. Pamukkale Belediyespor çatisi altinda spor yasamini sürdüren basarili sporcu katildigi her organizasyondan altin madalya ile dönerek 1,5 yilda 40’a yakin altin madalya kazanmis oldu.

"Avrupa sampiyonasinda madalya kazanabilecek potansiyeldedirler"

Denizli Sporcu Egitim Merkezi Müdürü Erkan Dündar, “Sporcularimizdan serbestte Pamukkale Belediyespor sporcusu Beytullah Sari 85 kg’da Türkiye sampiyonu, Grekoromen de ise Süleyman Baran Özpay 68 kg’da Türkiye 2’incisi, Yusuf Inan Özçalimli 38 kg’da Türkiye 5’incisi, Muhammed Resit Yürük 48 kg Türkiye 5’incisi oldu. Beytullah Sari ile Süleyman Baran Özpay, milli takima seçilmis olup Temmuz ayinda yapilacak olan U15 Avrupa Güres sampiyonasinda ülkemizi temsil edeceklerdir. Sporcularimiz yil boyunca iyi çalistigini Avrupa sampiyonasinda madalya kazanabilecek potansiyeldedirler” dedi.

Kaynak: İHA