Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan Hakem Açiklamasi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaskani Kemal Dinçer, dün oynanan A. Efes-Fenerbahçe maçini yöneten üç hakemin sezon sonuna kadar dinlendirilecegini açikladi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yari final üçüncü maçinda A. Efes, evinde karsilastigi Fenerbahçe’yi 97-91 maglup etti. Sari-lacivertli kulüp, mücadelenin ardindan hakemlerle ilgili yaptigi açiklamada, "Maçin karar anlarinda takimimiz aleyhine çalinan ve çalinmayan çok kritik fauller maçin kazanini belirlemistir" ifadelerini kullandi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaskani Kemal Dinçer, TBF’nin resmi internet sitesinden konuyla ilgili açiklamasinda ise, "Sezon basindan beri hakemlerimizin genel performansindan son derece memnun olmakla birlikte, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yari final serisi üçüncü maçinda Efes ile Fenerbahçe Beko arasinda Istanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan müsabakanin özellikle dördüncü çeyreginde çalinan düdüklerle maçin sonuna tesir edilmesi, Merkez Hakem Kurulu’ndan Sorumlu Basketbol Federasyonu Asbaskani sifatiyla herhangi bir sekilde art niyet olmadigindan emin olmama karsin sahsimi üzmüstür. Konuyu tüm teknik detaylari ile ele alan Merkez Hakem Kurulu da benzer bir degerlendirmeyle, dün oynanan karsilasmanin üç hakemini sezon sonuna kadar dinlendirme karari almistir. Ülkemizi yurt disinda gurur duydugumuz basarilariyla temsil eden, ligimizdeki rekabetleriyle basketbolumuza büyük güç ve renk katan iki güzide kulübümüz, Efes ile Fenerbahçe Beko’nun Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yari final eslesmesindeki hem seyir hem de teknik anlamdaki basketbol kalitesinden büyük memnuniyet duyuyorum. Hakemlerin degil sahadaki mücadelenin konusuldugu bir play-off serisinin sürecegine inancim tamdir" denildi.

Kaynak: İHA