Turgay Büyükkarci Açiklamasi 'Kulübün Önünde Hiçbir Engel Kalmadi'

Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Turgay Büyükkarci, kulübün önünde hiçbir engel kalmadigini ifade ederek, "Kisa sürede üst üste sampiyonluklar hedefimiz çünkü gerekli tüm yapiyi kurduk" dedi.

Izmir’in köklü kulüplerinden Karsiyaka Spor Kulübü’nde baskanlik görevine devam eden Turgay Büyükkarci, yeni stadyum projesinden futbol takiminin gelecegine basketbolun basarisindan altyapi tesislerine kadar birçok konuda degerlendirmelerde bulundu. Büyükkarci ilk olarak hali hazirda devam eden Pinar Karsiyaka’nin play-off yari final serisine deginerek, "Basketbolda sezon devam ediyor ve takimimiz Türkiye’nin en iyi takimlarindan oldugunu bir kez daha ispat etti. Her zaman söylüyorum. Kendimizden kat kat daha fazla bütçeli takimlarla bas ederken, Karsiyaka taraftarina gurur veren bir oyun oynadik. Türk Telekom’a karsi da oldukça iyi bir karsilasmayla ikinci maçta seriyi esitledik" dedi.



"Play-off’u kil payi kaçirdik"

Futbolda sezonu hedefledikleri yerde tamamlayamadiklarini dile getiren Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Turgay Büyükkarci, "Play-off’u iki puanla kil payi kaçirdik. Taraftarlarimiz gibi bu durum beni de bir Karsiyakali olarak gibi çok üzdü. Taraftarimiz çok hakli. Armamizi layik oldugu yerde görmek istiyor. Bizlerde yöneticiler olarak o hedeflere ulasmak için tribünlere gelen bu renklere gönül verenleri mutlu etmek için çalismak zorundayiz, biz de önümüzdeki yilin olanlarini yaparken bunun bilincinde çalisiyoruz. Hiçbir taraftarimizin süphesi olmasin. Karsiyaka Spor Kulübü’nü futbolda layik oldugu yere getirecegimizden emin olsunlar. Bunu mali ve tesislesme olarak nasil basardiysak sportif olarak da basaracagiz. Artik kulübün önünde hiçbir engel kalmadi. Kisa sürede üst üste sampiyonluklar hedefimiz çünkü gerekli tüm yapiyi kurduk" diye konustu.



"111 yillik hayali gerçeklestirdik"

Hayallerindeki isi gerçeklestirdikleri için çok mutlu olduklarini söyleyen Büyükkarci, "Ekip arkadaslarimizla görev süremiz boyunca birçok sey basardik, en kiymetlilerinden biri de bu arazi. Karsiyaka’nin gelecegi için hep tesislesme diyoruz, onun da ilk adimlarini geçen ay attik. Bu tesis önce hayalimiz, sonra hedefimizdi ve artik gerçeklesti. Kulübümüze devrini tamamladigimiz 150 milyon Dolar degerindeki 100 dönümlü arazi Karsiyaka’mizin yarinlarini garantiye alacak. 111 yillik hayali gerçeklestirdik. Burasi Karsiyaka için çok özel bir yer olacak. Burada genç fidanlar toprakla bulusacak, Karsiyaka’nin gelecegi olacak. Sadece futbol ve basketbol degil, birçok amatör subemizde de sporcular yetistirecegiz. Karsiyaka için tarihteki en önemli kazanimlardan biri diyebiliriz. Projede 6 kort, 6 salon, 6 futbol sahasi, amfi tiyatro, çocuk parklari yer alacak. Karsiyaka için bu tesisle hiçbir sey eskisi gibi olmayacak" seklinde konustu.



"Taraftar hakli"

Stadyum konusunda yeni gelismelerin olacagini vurgulayan Büyükkarci, "Taraftarlarimiz bu konuda sabirsiz ve haklilar. Ama onlardan çok az daha zaman rica ediyorum. Karsiyakalilara layik bir stadyum için çok kisa süre kaldi. Bugüne kadar hayata geçirecegimizi söyledigimiz ve gerçeklestirdigimiz konularda oldugu gibi stadyum konusunda da bize güvenmelerini istiyorum. Fakat stadyum söz konusu oldugunda bambaska bir durum yasiyoruz. Taraftarlarimizin bunu bilmesini gerektigini düsünüyorum. Karsiyakali oldugunu iddia eden bir grubun yeni stadimizin yapilacagi arazide gözü oldugunu biliyorduk ve artik bu durumun iyice ayyuka çiktigini söyleyebiliriz. Kendileri arazi üstüne degerleme bile yapmislar. Kendi ceplerine girecek 80 milyon Dolarlik bir kazanç için, Karsiyaka’nin gelecegini çalmaya çalismislar. Hatta parayi nasil bölüseceklerine kadar planlamislar. Rant ugruna Karsiyaka’nin degerlerini ayaklar altina almislar. Amaçlari stadyum arazisine çökmek ve stadyumu baska bir yere tasimak. Isin daha da üzücü kismi bu kisiler kendilerini Karsiyakali olarak lanse ediyor. Buradan tüm Karsiyaka camiasina sesleniyorum, bilsinler ki Turgay Büyükkarci baskan olsun ya da olmasin, yasadigim sürece kimse Karsiyaka’nin degerlerini rant için ayaklar altina alamayacak. Ben bu günaha ortak olamam, kulübün baskani olarak 5 yildir nasil kulübümüz ve degerleri için mücadele ediyorsam bununla da mücadele benim gelecek kusaklara borcumdur" açiklamasinda buulundu

"Sorumluluklarimizi yerine getirmeye devam edecegiz"

Son olarak destekler için tesekkür edip, yeni görevlerin de hayirli olmasini temenni eden Büyükkarci, sözlerini söyle noktaladi:

"Görevimiz boyunca Karsiyaka Spor Kulübü’ne destekleri için Eski Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, her zaman yanimizda olan Sayin Hamza Dag’a tesekkür ediyorum. Bu vesileyle de yeni Gençlik ve Spor Bakanimiz Osman Askin Bak’a da yeni görevi hayirli olsun. Karsiyaka Spor Kulübü olarak sporun gelismesi için üzerimize düsen sorumluluklari yerine getirmeye kendisinin döneminde de devam edecegiz."

Kaynak: İHA