Sivasspor'da Riza Çalimbay Dönemi 1461 Gün Sürdü

DG Sivasspor ile yollari ayrilan Teknik Direktör Riza Çalimbay’in kirmizi-beyazli takimdaki kariyeri toplam 1461 gün sürdü.

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonunu 41 puanla 14. sirada tamamlayan Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, sözlesmesinin de sona ermesinin ardindan görevine devam etmeyecegini açikladi.

7 Haziran 2019 tarihinde takimin basina getirilen Çalimbay’in, 7 Haziran 2023’te görevi tamamlandi. Riza Çalimbay’in Sivasspor kariyeri 1461 gün sürdü.

Ekibiyle de yollar ayrildi

Sivasspor, Riza Çalimbay ile kirmizi-beyazli takima katilan teknik heyetle de yollarini ayirdi. Çalimbay’in teknik ekibinde bulunan Bülent Albayrak, Kenan Oktay, Ayhan Tenbeloglu ve Servet Çetin ile danismani Kerem Atilmaz’in da Sivasspor kariyeri sona erdi.

Ligde 1,45 puan ortalamasi

Sivasspor, Çalimbay yönetiminde ligde 1,45 puan ortalamasi yakaladi. Deneyimli teknik adamla ligde bu sezon 36 maça çikan kirmizi-beyazlilar, söz konusu karsilasmalarda 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 maglubiyet yasadi. Ligde 45 gol atan Riza Çalimbay yönetimindeki Sivas ekibi, kalesinde ise 54 gol gördü.

Kupada yari finale kadar çikti

Sivasspor, Riza Çalimbay döneminde bu sezon Ziraat Türkiye Kupasi’nda basarili bir performans gösterdi. Kupanin ilk maçlarinda sirasiyla alt lig ekiplerinden Erokspor ve Karacabey Belediyespor ile karsilasan ve turlari geçen kirmizi-beyazlilar, çeyrek finalde ligden çekilen Gaziantep FK’yi 3-0 hükmen galiple yari finale yükseldi. Yigidolar, yari finalde ise Fenerbahçe ile ilk maçta 0-0 berabere kalirken, rövansinda ise rakibine 3-0 yenilerek kupaya veda etti.

Kaynak: İHA