SEYTIM Havaciligi Gençlere Sevdiriyor

Yenilikçi fikirlerin yasama geçirilmesi amaciyla Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in öncülügünde açilan Seyhan Belediyesi Teknoloji ve Inovasyon Merkezi (SEYTIM), gençlerin ufkunu genisleten, bilimi ve teknolojiyi sevdiren atölyelerle farkindalik olusturuyor.

Hobi olarak model uçaklari uçurma, kontrol etme becerilerini gelistirmeyi ve havaciligi sevdirmeyi amaçlayan ’Havacilik ve model uçak atölyesi’ne katilan gençler, model uçak ve havacilik konusunda bilgilerini genisletip, model uçaklarla serbest uçusu deneyimlediler.

SEYTIM’de gerçeklestirilen etkinlige katilan gençler ilk olarak Hava Kuvvetlerinden emekli Planör Pilotu ve Model Uçak Egitmeni Teoman Özbelli tarafindan model uçagin tarihçesi, model uçak türleri ve kullanilan malzemeler, hava araçlarinin uçus kontrol sistemler ile model uçak yapimina giris konularinda bilgilendirildi. Serbest uçus modeli yaptirilan gençler daha sonra Kelaynak Havacilik Kulübü Tesislerinde kendi yaptiklari model uçaklari uçurarak benzersiz bir deneyimi yasayip, havaciligin heyecanini tattilar.

Havaciliga ilk adimi atan gençler daha sonra uçak hangarindaki uçaklar hakkinda bilgi aldilar.

Kaynak: İHA