Sertaç Komsuoglu Açiklamasi 'Bu Hakem Katliaminin Karsiligi Olan Bir Ceza Degildir'

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoglu, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun A. Efes maçindaki hakemler Aytug Ekti, Zafer Yilmaz ve Serdar Ünal’i sezon sonuna kadar dinlendirme kararini elestirerek, "Bu hakem katliaminin karsiligi olan bir ceza degildir" dedi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoglu, play-off serisinde yasananlara dair kulübün sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulundu. Komsuoglu konuyla ilgili açiklamada su cümlelere yer verdi:

“Dün aksam oynanan Türkiye Sigorta Basketbol Ligi 2022-2023 sezonu Play-off yari final 3. maçinda yasanan, kesinlikle hakem hatasi olarak kabul etmeyecegimiz kararlara yönelik tavrimizi maçin ardindan yaptigimiz açiklama ile belirttik. Ilgili açiklamada Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan bir cevap bekledigimizi vurgulamistik.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafindan konu ile ilgili olarak Asbaskan Kemal Dinçer imzasiyla yapilan açiklamada ’Hakem kararlarinin maçin sonucuna tesir ettigi’ ifadeleri yer almistir. Maçin sonucuna tesir eden hakem karari ifadesine ragmen TBF tarafindan alinan aksiyon kesinlikle caydirici ve bu hakem katliaminin karsiligi olan bir ceza degildir. Sporun her dalinda adil rekabet sartlarini saglamak ve korumak zorunda olan federasyonlarin, söz konusu Fenerbahçe oldugunda ortaya koyduklari skandal yaklasimlardan biri daha olarak tarihe geçen bu karar, tarafimizca ’hakemlerin erken tatile gönderilmesinden’ baska bir anlam ifade etmemektedir. Dünkü karsilasmanin hakemleriyle ilgili önümüzdeki sezonlarda da alinacak kararlarin takipçisi olacagiz."

Kaynak: İHA