Saffet Akyüz Açiklamasi 'Bir Konuyla Ilgili 15 Yil Çalisirsan Uzman Oluyorsun Ama Futbolda 15 Yil Sonra Çirak Oluyorsun'

Türkiye Profesyonel Futbolcular Dernegi (TPFD) Baskani Saffet Akyüz, aktif futbol yasantisini sonlandiran sporcularin yasadigi sikintilara dikkat çekerek, “Bir sistemde bir konuyla ilgili 15 yil çalisirsan uzman oluyorsun ama futbolda 15 yil sonra çirak olarak disari çikiyorsun” dedi.

FIFPRO Player IQ Büyümenin Ötesi Toplantisi bugün Istanbul’da bir otelde düzenlendi.

Toplantiya konusmaci olarak katilan Türkiye Profesyonel Futbolcular Dernegi (TPFD) Baskani Saffet Akyüz, etkinlik sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Sporcularin fiziksel ve zihinsel sagliklarini iyilestirmeye yönelik FIFPRO ile çalismalar yaptiklarini belirten Saffet Akyüz, “Dünyanin her yerinde 150’ye yakin paydasimiz var. Dernegimizi Avrupa standartlarina ulastirmaya çalisiyoruz. TFF ve Kulüpler Birligi ile bir birliktelik saglamaya çalisiyoruz. ‘Beraber nasil hareket edebiliriz?’, ‘Türk futbolunu ve oyunculari daha degerli nasil kilabiliriz?’ gibi konular ile ilgili çalismalar yapiyoruz. Futbol artik bir endüstri oldu. Oyuncular haftanin 2-3 gününde maç oynuyor. Oyuncularin üzerine çok büyük bir yük biniyor. Bunun tabi ki fiziksel yansimalari var. Sporcularin nasil dinlenmesi ile ilgili çalismalar dünyanin her yerinde yapiliyor. Bunun bir de futbol sonrasi var. Aslinda en önemli konu; bizlerin futbol sonrasinda, bizi degerli kilan özelliklerin kaybolmasi sonucunda yeni hayatimizda futbol disinda nasil ayakta durabilecegiz? Bir sistemde 15 yil bir konuyla ilgili çalisirsan uzman oluyorsun ama futbolda 15 yil sonra çirak olarak disari çikiyorsun. Dünyanin her yerinde ayni sikintilar yasaniyor. Bizim futbolcularimizin da futbol sonrasinda ayakta kalmasi için bu paydaslarla beraber çalismalar yapiyoruz. Dilerim ilerleyen zamanlarda futbolcularimiz baska alanlarda basarili olurlar ve güçlü bir karakter olarak hayatlarina devam ederler. Çünkü 35 yas çok genç bir yas. Ondan sonraki ömrümüzde de futbolculari güçlü, basarili insanlar olarak görmek istiyoruz” diye konustu.



“Manchester City kazanir diye düsünüyorum”

Istanbul’da yapilacak olan UEFA Sampiyonlar Ligi finalindeki favorisinin sorulmasi üzerine Akyüz, “Baktigimiz zaman Manchester City, Pep Guardiola ile birlikte dünya futbolunu domine eden bir takim. Bence City maçi alacaktir ama Olimpiyat Stadi’nin atmosferinin maçi nasil etkileyecegini bilemiyoruz. Zevkli ve güzel bir maç olacaktir. Manchester City kazanir diye düsünüyorum” cevabini verdi.

“Hiçbir Türk futbolcu Sampiyonlar Ligi’ni almamisti, artik kaçisi yok”

Sampiyonlar Ligi finalindeki iki takimda da birer Türk futbolcu oldugu için gurur duydugunu söyleyen Saffet Akyüz, “Sunu da görmüs olduk; futbol sadece güçle oynanan bir oyun degil. Iki tane oyuncumuz var. Ikisi de atletik olarak çok dinamikler. Türk zekasiyla oynayan, oyunu domine eden ve oyun karakteri olarak baktigimizda iki futbolcu da oyunun akli olarak sistemin içindeler. Su ana kadar sanirim hiçbir Türk futbolcu Sampiyonlar Ligi’ni almamisti. Artik kaçisi yok. Bizim için de gurur verici. Gelecek nesiller için de Türk oyuncularin dünyanin her takiminda oynayabilecegini gösteren iki güzel örnek. Futbol akli olarak Türkiye’ye de katki saglayacaklarini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA