Nenad Bjelica Yeni Trabzonspor'u Insa Ediyor

Spor Toto Süper Lig’de sezonun tamamlanmasiyla birlikte Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica’a yeni Trabzonspor’u insa etmek için kollari sivadi. Yönetimden tam destek alan Hirvat çalistirici, bordo-mavilileri yarisirken, üreten bir takim haline getirmeyi hedefliyor.

Kupalarla geçen 4 sezonun ardindan bu sezonu kupasiz Trabzonspor, yeni sezon öncesi yeniden yapilanmaya gidiyor. Yeni yönetimi ve yeni teknik direktörü ile geçtigimiz sezonun izlerini silmeye çalisacak olan Karadeniz ekibi, mali ve sportif anlamda yeni planlarini sezonun tamamlanmasiyla harekete geçirecek. Önümüzdeki sezona sürdürülebilir bir takim bütçesiyle girmeye öncelik veren bordo-mavili kulüp transferlerinde bu dogrultuda gerçeklestirecek.

Takim bütçesi 25 Milyon Euro’ya inecek

Trabzonspor, sampiyonluk yasadigi 2021-2022 sezonunda 25 milyon Euro’luk takim bütçesiyle mücadele ederken, bu sezon ise 42 milyon Euro’ya çikardigi takim bütçesiyle kupa kaldiramadigi bir sezon geçirdi. Yasanan ayriliklar sonrasi sezonu 32 Milyon Euro’luk takim bütçesiyle tamamlayan Trabzonspor, yeni sezona 25 Milyon Euro civarinda takim bütçesiyle girmeyi planliyor.

Nenad Bjelica’ya tam destek

51 gündür bordo-mavili takimin basinda bulunan Teknik Direktör Nenad Bjelica, takimla ilgili olarak yönetime genis bir rapor sunarken, 30 Haziran’da baslayacak kamp dönemine kadar gidecek ve kalacak oyuncularin durumlarinin netlesmesini talep etti. Kupalarla geçen 4 sezonun ardindan bu sezonu bos geçiren Trabzonspor’u, yeniden insa etmek için kollari sivayan Hirvat çalistirici, yönetimle birlikte transfer çalismalarini sürdürüyor. Özellikle transferi düsünülen Hirvat futbolcularla ilgili olarak temaslari bire bir gerçeklestiren Bjelica; Mislav Orsic ve Bruno Petkovic ile önemli bir mesafe alirken, kulüpler düzeyinde görüsmeler devam ediliyor. Bjelica’ya, ülkesi disinda Slovenya, Kuzey Makedonya, Bosna Herkes ve Sirbistan’daki genç ve yetenekli oyunculara hakim olan tecrübeli teknik adam yönetimden tam destek alarak temaslarini sürdürüyor.

Kaynak: İHA