Mehmet Büyükeksi Açiklamasi 'Bu Final, 2028 Ve 2032 Avrupa Sampiyonalari Için Belirleyici Olacak'

UEFA Sampiyonlar Ligi Final maçi öncesi UEFA Sampiyonlar Festivali’nin açilisi yapildi. Açilista Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi ile UEFA Sampiyonlar Ligi Final elçisi Hamit Altintop, sampiyonluk kupasini getirerek festivalin startini verdi. Baskan Büyükeksi, "Bu final, 2028 ve 2032 Avrupa Sampiyonalari için belirleyici olacak" dedi.

Manchester City ile Inter arasinda 10 Haziran Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadi’nda oynanacak olan UEFA Sampiyonlar Ligi final müsabakasi öncesi UEFA Sampiyonlar Festivali basladi.

Yenikapi Etkinlik Alani’nda yapilan festivalin açilisini Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi ile UEFA Sampiyonlar Ligi Final elçisi Hamit Altintop, UEFA Sampiyonlar Ligi kupasini getirerek yapti. Basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, "Milyarlarca insan bu maçi cumartesi gecesi stattan ve televizyondan izleyecek. Türkiye’nin bilim, sanat ve sporla anilmasi son derece önemli. Istanbul’un bu sekilde dünyanin gündemine gelmesini de çok önemli buluyoruz" seklinde konustu.



"Bu final, 2028 ve 2032 Avrupa Sampiyonalari için belirleyici olacak”

Baskan Büyükeksi, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Sampiyonlari’nin Türkiye’de düzenlenmesini istediklerini ifade ederek, "Futbolla iç içe olan Cumhurbaskanimiz cumartesi günü Aleksander Ceferin’i kabul edecek. Bu turnuvanin finalinin Istanbul’da yapilmasinin önemi bir kat daha fazla. Bu turnuva, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Sampiyonalari’nin Türkiye’de düzenlenmesi adina bir turnusol kagidi olacak. Onun ilk denemesi olmus olacak. O yüzden çok önemsiyoruz" degerlendirmesinde bulundu.

"Kim kazanirsa kazansin bu kupa bir Türk kaptanin elinde yükselecek"

Uzun süredir UEFA ile çalistiklarini ve 100 binden fazla insani agirlamayi beklediklerinin altini çizen Baskan Büyükeksi, "Yenikapi önemli bir etkinlik alani. 4 gün boyunca burada çok güzel etkinlikler olacak. Yerli ve yabanci sanatçilar, söhretler karmasi maçlari olacak. Bütün vatandaslarimizi buraya davet ediyorum. Tüm etkinlikler ücretsiz. Bu etkinlikte bu ummali çalismayi gerçeklestiren Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Istanbul Valiligine çok tesekkür ediyorum. Bizim için önemli olan finalin Istanbul’da yapilmasi ama kupayi daha da önemli hale getiren Manchester City kaptani Ilkay Türk, Inter’in kaptani Hakan A Milli Futbol Takimimizin da kaptani. Gönül bir centilmenin kazanmasini arzu ediyor. Kim kazanirsa kazansin bu kupa bir Türk kaptanin elinde yükselecek ve biz ikisinden de gurur duyariz. Yapmamiz gereken onlari alkislamak" ifadelerini kullandi.

Hamit Altintop: "Umarim 2005 gibi çok heyecanli bir final olur"

UEFA Sampiyonlar Ligi Final elçisi Hamit Altintop ise finalin Istanbul’da düzenlenecek olmasinin kendisini gururlandirdigini aktararak, "Burada olmak bizim için çok önemli. Istanbul’u Sampiyonlar Ligi Finali ile bagdastirip burada iki gün sonra finalin olmasi beni sahsi olarak çok heyecanlandiriyor. Bu dünyanin en iyi finali gelecek nesillere bir motivasyon kaynagi olacagina inaniyorum. Dünyanin en iyi takimlarinin burada agirlamak ve ona canli sahit olmak çok degerli. Umarim 2005 gibi çok güzel heyecanli bir final olur ve futbol kazanir" ifadelerini kullandi.

"Umarim Hakan bu kupayi kazanan ilk Türk olur"

Finalde gönlünün milli futbolcu Hakan Çalhanoglu’nun formasini giydigi Inter’den yana oldugunu dile getiren Altintop, "Manchester City ve Inter, ikisi de çok iyi seviyede. Iyi seviyede olmasalar, burada olmazlar. Inter çok iyi defans yapan bir takim. Manchester City ise iyi sekilde hücum gücü olan takim. Favori Manchester City bu bir gerçek ama ben sahada kendim sahit oldum 2010’da. Inter’e karsi Madrid ile oynadigimizda, Bayern ve biz favoriydik. Inter takim oyunu dedigimiz çok iyi defans yaparak önde hücumda kaliteli oyunculari oldugu için bizi maalesef o gün maglup ettiler. Ben yari yariya diyorum. Gönlüm Inter’den yana çünkü Hakan Çalhanoglu milli takimimizin kaptani. Ilk Türk olur umarim o kupayi kazanip. Bunun altinda farkli bir duygularim var. Projem var diyeyim. Hakanla beraber Türk futboluna rol model oyuncu insa edebiliriz. Gönlüm Inter’den yana ama diger taraftan da en önemlisi futbol kazansin güzel bir oyun izleyelim" açiklamasinda bulundu.

Yenikapi’da düzenlenen UEFA Sampiyonlar Festivali’nde yerli, yabanci birçok sanatçi konser verecek ve festival 11 Haziran Pazar günü son bulacak.

Kaynak: İHA