Hüseyin Pehlivan Yagli Güresleri'nin Sampiyonu Ismail Koç Oldu

Tekirdag’da Süleymanpasa Belediyesi tarafindan 57’ncisi düzenlenen Uluslararasi Tekirdag Kiraz Festivali programi çerçevesinde gerçeklestirilen Hüseyin Pehlivan Yagli Güresleri’nin sampiyonu Ismail Koç oldu.

Süleymanpasa Belediyesi tarafindan 57’ncisi düzenlenen Uluslararasi Tekirdag Kiraz Festivali programi çerçevesinde Hüseyin Pehlivan Günü olarak belirlenen ilk günde, Tekirdagli Hüseyin Pehlivan’in adini yasatmak ve gençlere ata sporu yagli güresleri sevdirmek için düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yagli Güresleri kiran kirana mücadelelere sahne oldu.

Minik, Tozkoparan, Basalti ve Baspehlivanlik gibi birçok kategoride birbirinden heyecanli müsabakalara sahne olan yagli güreslerinde Recep Kara ile karsi karsiya gelen ve Trakya Birlik adina güresen Ismail Koç, zorlu mücadelenin ardindan Kara’nin sirtini yere getirerek baspehlivan oldu.

"Ustamizi yendik"

Süleymanpasa Hüseyin Pehlivan Er Meydani’nda Recep Kara’yi yenerek Hüseyin Pehlivan Yagli Güresleri’nin baspehlivani olan Ismail Koç yaptigi açiklamada, “Geçen senenin rövansini aldik. Trakya Bölgesi bizim bölgemiz. Trakya Birlik adina güresiyoruz. Tüm aileme buradan bizi sevenlere, herkese selamlarimi ve saygilarimi iletiyorum. Geçen senenin rövansini aldik. Ustamizi yendik. Hafta sonu da büyük bir güresimiz var. Allah utandirmasin" dedi.

Güreslerde Ismail Koç baspehlivan, Recep Kara ikinci, Hüseyin Gümüsalan ise üçüncülügü elde etti.

Kaynak: İHA