Hatayspor'un Mersin'de Konaklayacagi Ve Idman Yapacagi Tesis Hizla Yapiliyor

Önümüzdeki yil maçlarini İçel’de oynayacak olan Hatayspor’un kentte kalacagi ve idman yapacagi tesisin insaati hizla sürüyor. Erdemli ilçesinde yapilan tesiste incelemelerde bulunan İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, 40 dönümlük alani Hatayspor’a tesis ve antrenman sahasi yapmak üzere tahsis ettiklerini belirterek, "Su anda altyapi islerini üstlenmis durumdayiz. Valiligimiz himayesinde hummali bir çalisma gerçeklestiriliyor" dedi.

6 Subat’ta meydana gelen deprem felaketinde futbolcusu Christian Atsu ve Sportif Direktör Taner Savut’un hayatini kaybettigi Hatayspor ligin geri kalaninda oynayamamisti. Depremde statlari da büyük zarar gören Hatay ekibi, önümüzdeki yil maçlarini İçel’de oynamama karari aldi. Takimin kentte konaklamasi ve antrenman yapmasi için Erdemli ilçesindeki atis poligonunda yeni bir tesis yapilmaya baslandi. İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan’da yapilan çalismalari yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldi.

"Hummali bir çalisma gerçeklestiriliyor"

Incelemelerin ardindan açiklamalarda bulunan Vali Pehlivan, buradaki atis poligonunun Avrupa’nin en büyük, dünyanin da üçüncü büyük tesisi oldugunu belirterek, "Burada açik ve kapali atis poligonlarimiz var. Ayrica 72 kisi kapasiteli konaklama tesisi, yemekhane, sosyal donatilari ve benzeri tesislere sahip. Bugün buraya hem aticilik anlamindaki faaliyetleri incelemek üzere geldik hem de 6 Subat’ta Türkiye olarak çok büyük bir deprem felaketi, afeti yasadik. Bu afetten 11 ilimiz etkilendi. Bu illerimizden birisi de cografya olarak da İçel’e çok yakin olan, komsu olan Hatay ilimizdir. Deprem konutlari, tesisleri, dükkanlari, sanayi tesislerini etkiledigi gibi spor tesislerini de etkiledi. Süper Lig’de mücadele eden Hatayspor’un tesisleri de maalesef bu deprem nedeniyle yikildi ve müsabakalara da devam edemez hale gelmisti. Geçtigimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanligimizin himayelerinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun destekleriyle Hatayspor’un baskani ve yönetimiyle, teknik kadrosuyla da yaptigimiz görüsmelerde, önümüzdeki yil müsabakalari İçel’de yapilabilir mi konusunu ele almistik. Bu konuda hep birlikte bir arayis içerisine girdik ve en uygun yerin su anda içinde bulundugumuz Erdemli’deki aticilik poligonu olacagina kanaat getirdik, hemfikir olduk. Burasi 300 dekar büyüklügünde bir yer. Bu tesisin su anda yaklasik 40 dönümlük bölümünü Hatayspor’a tesis ve antrenman sahasi yapmak üzere tahsis ettik. Orada su anda altyapi islerini üstlenmis durumdayiz. Valiligimizin himayesinde hummali bir çalisma gerçeklestiriliyor" diye konustu.



"100 bin civarinda depremzedeyi misafir ediyoruz"

Kisa sürede altyapi çalismalarini bitireceklerini vurgulayan Vali Pehlivan, "Üst yapiyi da Türkiye Futbol Federasyonu, portatif tribünlerle beraber iki futbol sahasi seklinde insa edecek. Hatayspor’un kolaylikla burada antrenmanlarini gerçeklestirecegi sahalar kazanmis olacagiz. Önümüzdeki sezon boyunca Hatayspor’u ilimizde bu tesislerimizde misafir edecegiz. Konaklamalarini da burada yapacaklar. Antrenmanlarini burada yapacaklar. Müsabakalarini da dünya standartlarinda Akdeniz Oyunlari sürecinde insa edilen İçel Sehir Stadyumu’nda yapacaklar. Malumunuz depremde, deprem sonrasi devletimizin bütün birimleri harekete geçti. Basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere bütün bakanlarimiz, valilerimiz, kaymakamlarimiz, kurum kuruluslar, belediyeler, sivil toplum teskilatlari ve vatandaslarimiz, depremin yaralarinin sarilmasi konusunda büyük bir özveri, dayanisma, yardimlasma anlayisi ortaya koydu. Bu sayede toparlaya toparlaya gidiliyor. Sehirlerimiz yeniden ayaga kalkiyor. Bu süreçte de elbette İçel olarak bize düsen de gelen depremzedelerimizi misafir etmekti. Bu konuda basindan beri hem kurumlarimiz, yurtlarimiz, pansiyonlarimiz, otellerimiz ve evler depremzedelerimize açildi. Ilimizde hala daha 100 bin civarinda depremzedemizi misafir ediyoruz. Bunu salt bir görev degil, görev ötesi vicdani bir sorumluluk, kardeslik dayanismasi olarak İçelli hemsehrilerimiz, kurum kuruluslarimiz tüm yurtta oldugu gibi ortaya koyuyorlar. Bu spor tesisinin yapilisi ve Hatayspor’un İçel’imizde, önümüzdeki sezon misafir edilecek olmasi da yine bu dayanisma anlayisinin bir göstergesidir" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA