Hamit Altintop, Sampiyonlar Ligi Finalindeki Favorisini Açikladi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takimlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve UEFA Sampiyonlar Ligi Elçisi Hamit Altintop, Türk asilli Alman futbolcu Ilkay Gündogan’in formasini giydigi Manchester City ile Türkiye A Milli Takimi’nin kaptani Hakan Çalhanoglu’nun top kosturdugu Inter arasinda Atatürk Olimpiyat Stadi’nda oynanacak Sampiyonlar Ligi finalinde gönlünün Çalhanoglu’ndan yana oldugunu söyledi.

FIFPRO Player IQ Büyümenin Ötesi Toplantisi bugün Istanbul’da bir otelde düzenlendi.

Toplantiya konusmaci olarak katilan TFF Milli Takimlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve UEFA Sampiyonlar Ligi Elçisi Hamit Altintop, daha sona basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Altintop, “Burada özellikle futbolcu kardeslerimizin yil boyunca çok fazla maça çiktigi, antrenman yaptigini bunun da sakatliklara neden oldugunu konustuk. Herkes çözüm önerileri paylasti. Benim sahsi fikrim; daha bilinçli olaya yaklasmak. Yani idman öncesi - sonrasi neden bunlar yapiliyor, beslenmeler neden böyle tercih ediliyor. Oyuncu arkadaslarimizi biraz daha egitmeliyiz diye düsünüyorum. Tabii ki bunun için bir kadro gerekir, kadro demek bunun egitimini almis, bunun tecrübesini yasamis insanlari buraya dahil etmemiz lazim. Bir grup futbolu birakan arkadaslar olabilir, diger grup da üniversitelerde egitim almis, profesyonellerden olusur. Bunlari bir araya getirdigimizde faydali olabilecegine inaniyorum. Futbolu biraktiktan sonra futbolcularimiz maalesef ikinci kariyerleri dedigimiz yerde nasil yol alabileceklerini bilmedikleri için burada sorumlu sadece futbolcu degil veya sadece menajeri degil, kulüpler de biraz daha destek olabilir diye düsünüyorum. Biraz daha egitimi de ön plana koyabilirsek geçisler daha kolay olur ve en önemlisi faydali olacaktir futbolumuza. Onu konustuk. Tabii ki çok zor bir süreç bu. Konu genis bir konu” ifadelerini kullandi.

“Çok zor bir maç olacak”

Hamit Altintop, Manchester City ile Inter arasinda oynanacak Sampiyonlar Ligi Finali’nde Atatürk Olimpiyat Stadi’nin ev sahipligi yapacak olmasinin 2028 veya 2032 Avrupa Sampiyonasi’nin Türkiye’de düzenlenmesine nasil etki edecegine iliskin ise sunlari söyledi:

“2028 ve 2032’yi biraz daha kolaylastirabilir veya zorlastirabilir. Ama ben inaniyorum ki çok iyi hazirlandik. Ciddi sekilde zaten ülke olarak, sehir olarak çok tecrübemiz de var. Çok önemli profesyonellerimiz var. Çok iyi geçecegine inaniyorum. Iki takim da çok iyi bir durumda. Iki farkli takim; birisi daha ofansif, Pep Guardiola, digeri Italyan, taktik anlamda, defansif anlamda iyi pozisyon alan bir takim. Çok zor bir maç olacak.”

“Hakan’a biraz daha destekçiyiz”

Manchester City - Inter finalinin ayni zamanda iki Türk futbolcuyu da karsi karsiya getirecegini hatirlatan Altintop, “Bir takimda Ilkay Gündogan var. Diger takimda da A Milli Takim kaptanimiz Hakan Çalhanoglu var. Gönlüm biraz daha Hakan’dan yana. Ilk Türk olmasi açisindan hem de gelecek nesle iyi bir örnek olma açisindan, motivasyonu yükseltme açisindan ve ondan sonra da iki tane A Milli Takim maçimiz var. Orada da moral açisindan çok iyi olacagi için Hakan’a biraz daha destekçiyiz. Tabii ki ikisi de kardesimiz. Ilk önce futbolun degerleri, futbolun unsurlarini ön plana çikarma anlaminda iyi bir futbol olur. Hiçbir sikinti olmadan maçi tamamlariz ve gururla geriye bakabiliriz insallah, 2005’te oldugu gibi. Orada da mükemmel bir oyunla, mükemmel bir organizasyonla tarihe geçen bir maç var. Bu da öyle bir maç olur insallah” seklinde konustu.

Kaynak: İHA