Çukurova'da Yüzme Kurslarina Rekor Basvuru

Çukurova Belediyesi’nin her yaz çocuklara yönelik olarak açtigi yüzme kurslari bu yil da büyük ilgi görüyor. Havuzlar için simdiden rekor basvurular olurken, bu yaz 30 bin çocugun Çukurova’da yüzme ögrenmesi hedefleniyor.

Yaz aylarinda sicaklardan bunalan ve yüzme bilmeyen çocuklarin imdadina kosan Çukurova Belediyesi, su oyun parklarinin yani sira, havuzlariyla da Adana sicaklarini serinletmeye çalisacak. Hijyen ve saglik sartlarinin dikkatle takip edildigi açik havuzlarda 15 Haziran’da ilk kulaçlar atilmaya baslanacak. Spor kulüplerinin de faydalanacagi havuzlarda, 7-15 yas arasi çocuklar yaklasik 3 ay boyunca belediyenin bu ücretsiz yaz eglencesi ve yüzme derslerinden yararlanabilecek.

Çukurova Belediyesi tam olimpik açik havuzu bu yil da çocuklari mutlu ederken serinletecek. Hayal Park Açik Havuzu için bu yil sezon baslamadan kayitlar rekor seviyesine ulasti. Bu yil yaklasik 30 bin çocugu havuzlarinda misafir edip, yüzme ögretilmesi planlaniyor. Cankurtaran Egitimi Sertifikasi olan uzman egitmenler tarafindan verilecek kurslardan, 7-15 yas arasi çocuklar yararlanabilecek. Hafta içi her gün 6 seansla düzenlenecek egitimler 3 ay boyunca devam edecek ve kayitlar sürekli sezon boyunca alinmasi sürdürülecek. Katilimin her geçen gün artarak devam ettigi ve simdiden yaklasik 18 bin çocugun kurslardan faydalanmak için basvurdugu açik havuzlarda, yüzme temel egitimi verilecek. Amatör spor kulüplerinin ve Büyüksehir Belediyesi’nin su voleybol takiminin da faydalanacagi olimpik açik havuzda, Çukurova Belediyesi ile Il Saglik Müdürlügü sürekli su tahlillerinin yapilacagi belirtildi. Saglikli bir sekilde çocuklarin gönül rahatligiyla yüzme egitimlerini almasi için dikkatli bir sekilde kurslarin gerçeklesecegi açiklanirken, ilk kulaçlar 15 Haziran’da atilmaya baslanacak. Özellikle yaz aylarinda sicaklardan bunalan ve yüzme bilmeyen çocuklarin imdadina kosan Çukurova Belediyesi, farkli semtlerdeki su oyun parklariyla sari sicaklari serinletirken eglenceli saatler yasamalarina imkan saglarken, havuzlariyla da yüzme bilmeyen çocuklarin hayallerine dokunmaya çalisacak.

“Yüzme bilmeyen kalmasin”

Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin, sicak yaz aylarinda pek çok hizmetle çocuklara serinleten eglenceli ve bir o kadarda ögretici hizmetler sunacaklarini belirtti.

Baskan Çetin, bu hizmetlerden sadece Çukurovalilarin degil, diger ilçelerden de vatandaslarin çocuklarina hizmet verdiklerini, tüm Adanalilarin su oyun parklarindan ve havuzlardan ücretsiz bir sekilde yararlanabilecegini söyledi.



Bu yil 30 bin çocuga yüzme egitimi vereceklerinin altini çizen baskan Çetin, “Çukurova’da yüzme bilmeyen çocugumuz kalmasin istiyoruz, bunun için üç ayri havuzumuzda egitimler veriyoruz. Tam olimpik açik havuzda kayitlar sürüyor. Dileyen Çukurovalilar belediyemizi ya da Park Bahçeler Müdürlügü’müzü arayarak bilgi alabilirler. Hayal Park’ta bulunan açik havuza da giderek sahsen basvurabilirler” dedi.

Kaynak: İHA