Bursaspor Divan Kurulu'ndan Kritik Açiklamalar

Bursaspor Divan Kurulu Baskani Galip Sakder, yapilacak genel kurula dikkat çekerek, "Olaganüstü Genel Kurul Toplantisi’nda aday olacak arkadaslarin hesaplarini, planlarini, projelerini çok iyi yapmalarini ve Bursaspor Kongre Üyelerinin karsisina çikmalarini, Divan Yönetim Kurulu olarak hatirlatmak isteriz" dedi.

Bursaspor Divan Kurulu Baskani Galip Sakder, Olaganüstü Genel Kurul öncesi önemli açiklamalar yapti. Özlüce Ibrahim Yazici Tesisleri’nde düzenlenen basin toplantisinda konusan Sakder, "Bildiginiz gibi Bursaspor’umuz için çok zor sartlarda çok zor bir sezonu geride biraktik. Söylemesi bile hos olmayan özetle ligde kalmayi basarabildik. Divan Kurulu Yönetimi, Kulüp Yönetim Kurulu, Idari kadroda çalisan personelimiz, teknik heyette görev alan arkadaslarimiz, futbolcularimiz ve taraftarlarimiz olarak çok zor günleri asarak bugünlere gelebildik. Simdi önümüzde yasanacak daha da zor günler bizleri bekliyor. Yönetim kurulumuzun aldigi karara göre 17/25 Haziran tarihlerinde olaganüstü Genel Kurulumuzu gerçeklestirecegiz. Açiklayacagimiz rakamlar, Bursaspor’un içinde bulundugu ekonomik durumun ne kadar vahim oldugunu ortaya koyacaktir" diye konustu.



"Aday olacak arkadaslarin hesaplarini, planlarini, projelerini çok iyi yapmalarini hatirlatiriz"

Aday olacaklara çagrida bulunan Sakder, "Bütün bu kosullar altinda önümüzdeki günlerde yapilacak olan Olaganüstü Genel Kurul Toplantisi’nda aday olacak arkadaslarin hesaplarini, planlarini, projelerini çok iyi yapmalarini ve Bursaspor Kongre Üyelerinin karsisina çikmalarini, Divan Yönetim Kurulu olarak hatirlatmak isteriz. Olasi adaylarin Bursaspor Kulübünün içinde bulundugu durum konusunda ki gerçek bilgileri saglikli ögrenmelerini ve daha sonra ’Haberimiz yoktu’ bahanelerine siginmamalarini rica ediyoruz. Taraftar gruplarinin da söz konusu gerçekleri görerek Bursaspor’un geleceginin aydinlik olmasi konusunda hareket etmeleri ve geçmiste yasanan olumsuzluklarin bu dönem yasanmamasi konusunda gayret göstereceklerine inanmak isteriz. Bu arada; Olaganüstü Genel Kurul’da Baskan adayi olacaklarin listelerini tüzügümüzün ilgili maddeleri geregince, 10 Haziran Cumartesi günü saat 15.00-17.00 arasinda Özlüce Tesisler’inde Divan Yönetim Kurulu’na teslim etmeleri gerektigini tekrar hatirlatiriz. Son olarak da 60. yasini kutladigimiz sampiyon kulübümüze tüm Bursalilarin sahip çikacaklari ümidi ile katiliminiz için hepinize tekrar tesekkür ederim" seklinde konustu.



"Kulüpler ayagi yere basan bir bütçe hazirlamak zorunda"

7405 Sayili yeni Spor Kulüpleri ve Federasyonlari Kanunu’nun önemli bir degisim sürecini beraberinde getirdigini ifade eden Galip Sakder, "Nisan 2022’de çikan yeni yasa kapsaminda ilk etapta 1 yil, ikinci etapta ise 6 aylik ek sürede tüzük ve esas sözlesmelerin yeni yasayla uyumlu hale getirilmesi zorunlulugu bulunuyor. Özetle Kasim 2023’e kadar önümüzde bir tüzük genel kurulu var. Kulüpler artik dernek degil. Yeni bir tüzel kisilik kimligine kavusmus durumda. Kulüpler ayagi yere basan bir bütçe hazirlamak ve bunu geliri giderine esit denk bütçe seklinde uygulamak zorunda. Yeni kanunun en önemli getirisinin denk bütçe ve borçlanmada sinirlandirma uygulamalari oldugunu söyleyebiliriz. Yöneticilerin sorumlulugu noktasinda da önemli bir çerçeve çizilmis durumda" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA