Ahmet Nur Çebi Açiklamasi 'Ofsaytimsinin Arkasina Penaltimsilari Eklerseniz, Sampiyonumsu Olursunuz'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek’in puan hesabiyla ilgili söylemlerine cevap veren Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, "Ofsaytimsinin arkasina bir de penaltimsilari eklerseniz, sampiyonumsu olursunuz. Çok dikkatli olmak lazim. Baskanlarin taraftar tarziyla konusmalarini uygun bulmuyorum" dedi.

Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park’ta düzenlenen basin toplantisinda gündeme dair açiklamalarda bulundu. Sezon degerlendirmesiyle sözlerine baslayan Baskan Çebi, "Iyi günler, kötü günler, hatalar gibi birçok sey yasadik. Yeni sezona baslayacagiz. Besiktas olarak hazirliklarimizi zaten tamamladik. 2, 3 takviye ile Senol hocamizla ve mevcut futbolcularla yola devam edip önümüzdeki senenin en büyük sampiyonluk adayi olacagiz. Görevimize devam edecegiz. Camianin birlik ve beraberlik içinde oldugu zaman ne kadar güçlü oldugu bilinmektedir. Geçtigimiz sezon bir seçim süreci olusturulmustur. Nedenini hala bilmiyorum. Bir savas el birligiyle yürütülür. Kaybederseniz de beraberlik içinde olmamiz lazim. Bu isler, ekip isidir. Ekibini birbirinden ayirmak dogru degildir. Tesekkür ederken onlari da anmakta hiçbir zarar yoktur. Özellikle 4-5 ay geçtikten sonra bir seçim atmosferi neden olusturuldu, gerçekten bilmiyorum. Basarisizlik üzerine kurulmus bir kurgu ise yanlis. Gerçek Besiktaslilar kötü gidiste el ele tutmayi bilmelidir" ifadelerini kullandi.

"Sakatliklar yakamizi birakmadi"

Sezon basinda iyi bir takim kurduklarini hatirlatan Ahmet Nur Çebi, "Sakatliklar yakamizi birakmadi. Dün son maçta 4 önemli futbolcumuzun sakatligi vardi. Bunlari alt alta koydugumuzda dünkü maçin bizim için üzüntü kaynagi oldugu ve büyük nedeninin sakatliklar oldugunu bildirmek istiyorum. Ghazzal’i sakatliklardan dolayi kullanamadik. Kalecimiz son derece basarili maçlar çikardi. Sezon basi geç geldi. Josef çok degerli futbolcumuzdu, onun da sakatligi eklendi. Degerli oyuncularimizin sakatligi bizi kurguladigimizin disina tasimistir. Seneye bunlarin olmayacagini ümit ediyorum" seklinde konustu.



"Ofsaytimsinin arkasina bir de penaltimsilari eklerseniz, sampiyonumsu olursunuz"

Galatasaray Baskani Dursun Özbek’in sampiyonluk kutlamalarindan sonra puan hesabiyla alakali yaptigi açiklamalara da deginen siyah-beyazli kulübün baskani, "6 puan olsa da ofsaytimsi olsa da ne fark eder gibi söylemleri var. Siz 6 puaninizi silersiniz, 3 puan da Sivas maçini eklerseniz toplam 9 puan eder, çok sey fark eder. Ligi devam ederken arkaniza aldiginiz o rüzgarla rakiplerinizin moralinizi bozdugunuz tavir ve davranislarinizla ve depremden kaynaklanan nedenle ligden çekilen takimlarla oynanan maçlarin oynanmis kabul edilmesi ve sonraki maçlarda 3’er puan hanesine yazilmasi, eger bunu Galatasaray baskani reddediyorsa, önemi yok, onu da ’Size verelim’ gibi küçümseyici tavirlarda oluyorsa, altina bir de ofsaytimsi dedigi bir maçtaki Galatasaray’in haksiz bir puan aldigi düsünüldügünü, bos verin onu da size verelim diyerek, bu tavir ve davranisi spor camiasinca bence pek takdir edilecek bir davranis biçimi degildir. Ofsaytimsinin arkasina bir de penaltimsilari eklerseniz, sampiyonumsu olursunuz. Çok dikkatli olmak lazim. Baskanlarin taraftar tarziyla konusmalarini uygun bulmuyorum. Ofsaytimsi, arkasindan penaltimsi, arkasindan sampiyonumsu olursunuz. Anliyorum, belki bir zafer sarhoslugudur ama çikip bu konuda futbol camiasindan bence yanlis anlasildigini ve özür diledigini ifade etmesi gerekiyor. Sadece bu isin basladigi tarihten bu tarafa kadar Galatasaray camiasinin ve buna Fenerbahçe de dahil hiçbir sekilde konusmadigini iyi biliyorsunuz. Biz; hayir, bu uygulama yanlis derken, onlar; hayir, bu uygulama dogru bile demediler bile. Simdi çikiyorsunuz, lig bitmis, 8 puan fark yapmissiniz, ne fark eder diyorsunuz. Bu ifadeler dogru degil. Spor camiasinin bundan pek hoslanmadigini ifade etmek istiyorum" diye konustu.



"Varsa bir seyler çok süratle açiklanmasini istiyoruz"

Baskan Çebi, Galatasaray Sportif A.S. Baskan Vekili Erden Timur’un elindeki belgeleri lig tamamlandiktan sonra açiklayacagina yönelik söylemlerini hatirlatarak, "Bekliyoruz. Laf olsun diye birilerini baski altina alacak tavirlar dogru degil. Varsa bir seyler çok süratle açiklanmasini istiyoruz. Ligi bitirmem diyorlar, lig bitti isinize geldigi gibi kabul ediyorsunuz. Bastan beri konusmuyorsunuz. Fark 8 olunca konusuyorsunuz. Bu suna benziyor; kavga etmekten kaçiniyorsunuz, sonra agabeyiniz gelince çikip kavgada hirlamaya basliyorsunuz. Bunu o zaman konusacaksiniz. 5 puan fark olsaydi, bu açiklamanin nasil ifade edilecegini Galatasaray baskanindan rica ediyorum. Bugün bu çirkin ifadeyi yapiyorsaniz, 5 puan olsaydi bu ifadeleri kullanacak miydiniz? Bu ifadeleri neden zamaninda kullanmadiniz" dedi.



"Biz adalet istedik"

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi’nin; ’Bir takim çikip, digerleri 6, ben 1 puan aldim. Iptal edin’ diyor. Akla zarar bir sey, mantigi yok’ seklindeki açiklamalarina Ahmet Nur Çebi, söyle cevap verdi:

"Kocaman bir yanlistir. Ona da soruyorum; eger fark 5 olsaydi bu açiklamayi ne sekilde degistirirdiniz? Isin basindan beri algi olusturuldu. Biz adalet istedik. Bizim adaletli dedigimiz sistemin mantik disi oldugu söyleniyor. Deprem bitmis iki yol var. Birini tercih edecegiz. O yoldan biri bizim dedigimiz, digeri simdi uyguladiklari yoldu. Eger bizim yolumuz mantik disiysa o zaman niye o gün iki yol var dediniz? Birbiriyle çelisen ifadeler rahatsizlik olusturur. Bir de bir takimin açiklamasiyla paralel açiklamalariniz yanlis algi olusturur. Taraf oldugunuzu hissettirmis olusturursunuz. Son dönemlerde Besiktas ile ilgili söylemleriniz camiamizda rahatsizlik olusturdu. Besiktas camiasina özür borcunuz oldugunuzu düsünüyorum. Besiktas ile barismak adina bunu yapmanizi bekliyorum. Eger TFF baskanligi yapacaksaniz tüm takimlara esit mesafede oldugunuzu hissettirmek zorundasiniz."

Ayni zamanda Besiktas’in ödenmemis bir kurus borcu olmadigini vurgulayan Baskan Çebi, "Bu konuda takdir edilmeyi beklemesek dahi tenkit edilirken, yasanmisliklari, basarilari ve pandemide alinmis 4 kupayi spor camiasinin unutmamasini diliyorum" ifadelerini kullandi.

"TFF baskanini basarili bulmuyorum"

TFF Baskani Mehmet Büyükeksig’yi basarili bulmadigini yineleyen Çebi, "Bu benim demokratik hakkim. Sürekli ceza almaktan herkes yoruldu. Bir Besiktas baskaninin bir hafta içinde 3 kere ceza kuruluna göndermek ne anlama geliyor bilmiyorum. Kurullar adaletliyse TFF baskaninin Besiktas ile ilgili rencide edici ifadelerinden dolayi biz de kendisini kurullarda cezalandirilmak üzere talepte bulunacagiz. Besiktas büyük bir camiadir, rencide edici cümleler kuramazsiniz. Benim TFF baskaniyla sahsi bir problemim olamaz. Besiktas camiasiyla iliskisi benim ona tavrimi belirleyecek. Su ana kadar hos tavirla karsilasmadik. Kendisi kötü niyetli degil ama bunu camiama da göstermesi gerekiyor. Eger orada göreve devam etmek istiyorsa bunu hissettirmesi lazim. Tüm spor camiasinda federasyon baskaninin Besiktas’a karsi bir husumeti ve takintisi oldugu algisi var. ’Gel baskan, bunu düzelt’ diyorum. Sizin oradaki oturmanizin sebebi kulüpler. Bu kulüplerin en büyügü de, agabeyi biziz. Bize karsi tavirlarinizda iyi niyetliyseniz bunu gösterin" ifadelerini kullandi.

"Jesus’un arkasinda durun"

"TFF’nin tamamen degismesi gerektigini düsünüyorum" diyen Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, söyle devam etti:

"O gün konusmayanlarin bugün konusmasini da abes buluyorum. Jesus, Fenerbahçe’nin hocasi, ifadeleri ortada. Bugün Galatasaray sampiyon olmussa Fenerbahçe’nin de katkisi var. Bilerek, bilmeyerek Jesus’un arkasinda durun. Adam benim söylediklerimi anlatmaya çalisiyor. Herkes sonuca gitmeye çalisiyor. Sonu neyse ona göre ahkam kesmeye çalisiyorsunuz."

"Kulüpler Birligi’nde yapisal olarak hatali isler yapiliyor"

Kulüpler Birligi’nde yapisal olarak hatali isler yapildigini savunan Çebi, "Bu konuda birçok tartisma oluyor. Zamaninda hakemlere itiraz edenler, geri geldiklerinde iyi ki geldi dediler. Herkes fikirlerini açikça söylemeye çekiniyor. Kimse fikirlerini söyledigi için ceza alamaz ama siz bunu uyguladiginiz için herkes çekiniyor. Son toplantida herkes konuyu agzinda yuvarliyor. Algi olarak hissettigim su; baskanlarimiz orada mevcut olanla ve gelecekle aralarini bozmamak için laflari yuvarliyor. Üst düzey hareket etmedigimiz için kulüplerimiz de zarar görüyor. Ben Kulüpler Birligi’nin çogunun mevcut yönetiminden memnun olmadigini düsünüyorum" seklinde konustu.



"Minimum 3 çok iyi oyuncu alacagiz"

Transfer çalismalari hakkinda da bilgiler veren Baskan Çebi, "Minimum 3 çok iyi oyuncuyla takviye yapmak istiyorum. Gidenlerle birlikte 5-6 olabilir. Redmond son zamanlarda basarili olan bir futbolcumuz. Kendisiyle görüsmelerde sona yaklastik. Son demek imza atilmasi demek. Henüz o imzayi atmadik, bizimle yola devam etmesi için elimizden geleni yapiyoruz. Kendisinin de istekli oldugunu ifade etmek istiyorum. Saiss’in de devam etmesini istiyoruz. Ben kendisini sevip sayarim. Iyi bir karakterdir. Kendisiyle ilgili bize ne gelecegini bilmiyorum. Ben yola devam edecegimizi düsünüyorum. Bir sey gelince kamuoyuyla paylasiriz. Tayfur’un opsiyonu var, oturup konusacagiz. James Rodriguez gündemde yok" dedi.



"Avrupa’da basariyi kovalamamiz lazim"

Avrupa’da basariyi kovalamalari gerektigini dile getiren Ahmet Nur Çebi, "Avrupali gibi düsünmeye baslamamiz lazim. Bir günde transfer politikalarini söyle yapacagi demek, günlük is. Bunlari vadeye yaymak önemli. Hepimizin stratejilerini degistirmesi lazim ama buna camia ve taraftarlarin da destek olmasi lazim. Camialar 1 sene içinde basari istiyorlar. Hepimizin ortak bir dille kafamizi degistirmesi lazim. Bunu yapacak kisi de TFF siyasetidir" degerlendirmesinde bulundu.

Baskan Ahmet Nur Çebi, stat sponsorlugu konusunda da görüsmelerin devam ettigini belirtti.

Kaynak: İHA