180 Bin TL Degerindeki Kemer Sahibini Bulacak

Kocaeli Büyüksehir Belediyesinin geleneksel olarak düzenledigi Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri’ne binlerce güresseverin ilgi göstermesi bekleniyor. Sampiyon pehlivan, Kocaeli Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri ve Kocaeli’ye özgü motiflerle süslenmis ve 180 bin TL degerindeki altin kemerin de sahibi olacak.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesinin geleneksel olarak düzenledigi ve Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonunun bu yil 7 etaptan olusan Türkiye Yagli Güres Ligi’nin de 2. etabi olan Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri’nin 15’incisi 10-11 Haziran tarihlerinde Izmit Atletizm Pistinde gerçeklesecek. Ata sporu yagli güreslerinde Türkiye’nin en önemli 72 baspehlivan, 90 basalti, 100 büyükorta ve toplamda bin 400’ün üzerinde güresçi bir araya gelecek. Dev organizasyon bu yil tarihi Kirkpinar Güreslerinin efsane ismi Karamürselli Kadir Birlik adina düzenleniyor.

Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis, "Türkiye’nin her yerinden güresseverler Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri’ne gelip bu güresleri izlemenin zevkine varacak. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin, bugüne kadar düzenledigi tüm güreslerde göstermis oldugu organizasyon basarisi ve ata sporuna katkisindan dolayi basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin ve tüm ekibine federasyon olarak tesekkür ediyoruz" dedi.



Kiran kirana mücadele olacak

Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu’nun aldigi karar neticesinde bu yildan geçerli olmak üzere Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri, 2 gün seklinde gerçeklesecek. 10-11 Haziran tarihleri arasinda güreslerde puanli sistem güres turnuvasinin da 2. etabi gerçeklestirilecek. Binlerce pehlivanin kol baglayacagi güreslerde, 9 Haziran Cuma günü boy ayrimi yapilacak. Ayni gün saat 17.00’de Cumhuriyet Bulvari baslangicindan davulcular esliginde Izmit Kent meydaninda sona eren kortej yürüyüsü ile büyük organizasyona start verilecek. Izmit Kent Meydaninda lansman programiyla kent halki organizasyona davet edilecek.

VAR sistemi uygulanacak

10-11 Haziran tarihlerinde ise bin 400’ün üzerinde pehlivan, Sekapark Er Meydani’nda sampiyon olmak için kiran kirana mücadele edecek. Türkiye’nin 8 büyük yagli güresinden bir tanesi olan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri’nde ilk kez Video Yardimci Hakem Sistemi (VAR) sistemi de uygulanacak.

Altin kemer sahibini bulacak

Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri sonrasi pehlivanlarin podyuma çikacagi Sekapark Altin Kemer’de Türkiye’nin en iddiali pehlivanlari Mustafa Tas, Ali Gürbüz, Ismail Balaban, Faruk Akkoyun, Orhan Okulu, Ismail Koç, Tanju Gemici, Recep Kara, Nedim Gürel, Hüseyin Gümüsalan, Mustafa Arslan, Mehmet Yesil, Osman Aynur, Fatih Atli, Yildiray Akin’in katilmasi bekleniyor. Sekapark Er Meydani’nda saat 09.00’da baslayacak güresler 18.30’da sona erecek. Sampiyon pehlivan, Kocaeli Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri ve Kocaeli’ye özgü motiflerle süslenmis ve 180 bin TL degerindeki altin kemerin de sahibi olacak. 14 farkli kategoride yapilacak yagli güreslerde her boyda dört madalya ve para ödülü verilecek.

Kaynak: İHA