Senol Günes Açiklamasi 'Sanssiz Bir Günde Sezonu Bitirdik'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, Konyaspor maçinin ardindan, “Bugün kaybedilen 2 puandan dolayi üzgünüm ama asil üzüntü veren 40 bin kisiden fazla taraftar varken, final maçindan güzel bir sonuçla ayrilmak istedik. Sanssiz bir günde sezonu bitirdik” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 38. haftasinda Besiktas, sahasinda Konyaspor ile 3-3 berabere kalarak sezonu üçüncü sirada bitirdi. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, açiklamalarda bulundu.

“Begeni kazanan bir Besiktas olusturmak istiyoruz”

Bugün de her maçta oldugu gibi yine kazanmak için sahaya çiktiklarini hatirlatan Günes, “Sezonun sonuna geldik. Biz geldigimizden bir siralamada yerimiz ne olursa olsun futbol adina dogrulari yapip, yukarilarda olmak istiyorduk. Su an üçüncülügümüz tescillendi. Besiktas basari sayilmaz ama siralama olarak bu maçi kazansaydik ikinci olabilirdik. Oyunu gelistirmeye çalisirken seyircinin olaganüstü destegiyle öne geçtigimiz maçi beraber bitirdik. Rakip 10 kisi kaldiktan sonra az pozisyon bulduk. Bugün kaybedilen 2 puandan dolayi üzgünüm ama asil üzüntü veren 40 bin kisiden fazla taraftar varken, final maçindan güzel bir sonuçla ayrilmak istedik. Hüzünlü bir gece oldu. Hem Atiba’nin vedasi hem Cenk’in sakatligi. Sanssiz bir günde sezonu bitirdik. Futbolu doruk noktasina çikarip, gelecek sezon daha iyi bir takim olmak istiyorduk. Yeni sezona daha iyi futbol oynayan, oynadigi futbolla begeni kazanan bir Besiktas olusturmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Karsilasmanin uzatma dakikalarinda sakatlanarak oyundan çikmak zorunda kalan Cenk Tosun’un durumunun sorulmasi üzerine deneyimli çalistirici, “MR’i çekilecek ama görüntü itibariyla ön üst adalede bir yirtik olacagi söyleniyor. Milli maçta olamaz. Su andaki durumu sikintili gözüküyor” seklinde konustu.



“Rekabetin daha fazla olmasi gerekiyor”

Transfer çalismalariyla ilgili bilgiler de veren Senol Günes, "Takim içinde gidecekler, kalacaklar, alinacaklar ön düsüncelerimizi paylastik. Arastirmalarimiz var. Yarindan itibaren devreye sokulacak. Baskan ve yönetim de her türlü gayreti gösterdi. Daha iyi bir takim yapabilmek için mutlaka gitmesi ve kalmasi gerekenleri bir daha degerlendirecegiz. Almamiz gereken oyunculari alacagiz. Transferin uzun sürmesini olumlu bulmuyorum. Bir an evvel transferleri yapmak istiyoruz. Sözlesmesi devam eden oyunculari degerlendirmeye çalistik. Iskelet kadroda çok fazla degisiklik olacagini görmüyorum. Ama rekabetin daha fazla olmasi gerekiyor” cümlelerine yer verdi.

“Atiba, Besiktas camiasi için çok önemli isler yapti”

Siyah-beyazli formayi 10 sezon terlettikten sonra bugün takima vedan eden Atiba Hutchinson’un hem camia hem de Türk futbolu için çok önemli bir isim oldugunu kaydeden Günes, “Atiba önemli bir oyuncu. Besiktas camiasi için çok önemli isler yapti. O da herkesin gönlüne girdi. Saygiyi hak eden bir oyuncu. Maçin gidisatina göre son dakikada oyuna almayi düsünüyordum. Maç farkli gelisti. Girmemesinin daha dogru olacagini düsündüm. 2-5 dakika girmesine gerek yok. 10 senedir bu camianin içinde. Örnek bir sporcuydu. Dün de en çok çalisan oydu. Kendisine tesekkür ediyorum, yeni hayatinda basarilar diliyorum” diyerek sözlerini noktalandirdi.

Kaynak: İHA