Satranç Türkiye Sampiyonasi Aydin'da Basladi

Türkiye Okul Sporlari Satranç Sampiyonasi, Aydin’in ev sahipliginde basladi.



Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen 2023 Türkiye Okullar Satranç Sampiyonasi basladi.

Her yil Türkiye’nin farkli bir ilinde gerçeklestirilen sampiyona bu yil Aydin’in ev sahipliginde gerçeklestiriliyor. Aydin Mimar Sinan Spor Salonu’nda baslayan, 7-11 Haziran tarihleri arasinda dört gün boyunca devam edecek sampiyonada Türkiye’nin 51 farkli ilinden 138 okul takimi ve 706 sporcu hamle yapacak. Sampiyonada dereceye giren takimlara teknoloji ödülleri dagitilacak. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan turnuvada sahlari çeken sporcular, sampiyonluk için ter döktü.

Sampiyonanin açilis seremonisine katilan Aydin Vali Yardimcisi Dr. Halil Ibrahim Ertekin, okul sporlari arasinda satrancin en popüler spor oldugunu belirterek “Satranç sizleri gelecege hazirlayan bir spor. Bakanligimiz ve federasyonumuzun sporun tabana yayilmasi için büyük çalismalari var. Her iki kurumumuza da tesekkür ediyorum. Güzel bir turnuva olacak, gelecek için güzel hatiralar biriktireceksiniz. Sampiyonaya katilan tüm sporcularimiza basarilar diliyorum” dedi.



Konusmalarin ardindan Vali Yardimcisi Ertekin, sembolik olarak sampiyonanin açilis hamlesini yaparken, törene Aydin Vali Yardimcisi Dr. Halil Ibrahim Ertekin’in yani sira Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikçioglu, Türkiye Satranç Federasyonu Aydin Il Temsilcisi Kubilay Enginsu ve sporcular ile aileleri katildi.

Kaynak: İHA