Sampiyonlar Festivali Misafirlerini Agirlamaya Hazir

UEFA Sampiyonlar Festivali, yarin futbolseverlere kapilarini açiyor. Yenikapi Etkinlik Alani’nda 11 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek festivalde katilimcilar, UEFA programi ve sponsor etkinlikleriyle eglenceli dakikalar yasama firsati bulacaklar.

Italyan ekibi Inter ile Ingiliz temsilcisi Manchester City arasinda 10 Haziran Cumartesi günü saat 22.00’de Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak 2023 UEFA Sampiyonlar Ligi finaline ev sahipligi yapacak Istanbul, 8-11 Haziran tarihleri arasinda da UEFA Sampiyonlar Festivali heyecanina sahne olacak.

Yenikapi Etkinlik Alani’nda gerçeklestirilecek festivalin resmi açilisi, yarin saat 11.00’de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskani Mehmet Büyükeksi ile TFF Milli Takimlar Sorumlusu ve UEFA Sampiyonlar Ligi finalinin elçisi Hamit Altintop’un katilimiyla yapilacak.

Resmi açilis öncesi UEFA yetkilileri de bugün basin mensuplarina alani gezdirerek, hazirliklar hakkinda bilgilendirmede bulundular. Son detaylarin verildigi etkinlik alaninda futbolseverler, 4 gün boyunca birçok UEFA programi ve sponsor etkinlikleriyle ücretsiz olarak eglenceli dakikalar geçirme firsati yakalayacaklar.

Festival kapsaminda, 9 Haziran Cuma günü dört takimin mücadele edecegi Sampiyonlar Ligi Efsaneleri Futbol Turnuvasi da yapilacak. Turnuvaya Hamit Altintop’un kaptanligini üstlenecegi Türk futbol efsanelerinden olusacak bir ekibin yani sira aralarinda Luis Figo, Roberto Carlos, Clarence Seedorf, Kaka, Patrick Vieira gibi birçok eski yildiz futbolcunun oldugu üç takim sampiyonluk için yarisacak.

Kurulan iki dev sahnede Türk ve uluslararasi müzik sanatçilari katilimcilara canli müzik sunacakken, ayni zamanda ek festival etkinlikleri arasinda bes kenarli bir mini saha, beceri yarismalari, selfie puanlari, sisme futbol etkinlikleri, futbol serbest sekillendiriciler, esantiyonlar, çocuk alani, geleneksel Türk danslarini sergileyen yerel dansçilar, uzun bacakli yürüyüsçüler, geleneksel lezzetler de dahil olmak üzere çok çesitli yemek tezgahlari da yer alacak.

Sampiyonlar Festivali, 11 Haziran Pazar günü ana sahnede özel konuklarin katilacagi bir deprem yardim konseri ile sona erecek.

Kaynak: İHA