Riza Çalimbay Sivasspor'a Veda Etti Açiklamasi 'Ayriliyoruz'

DG Sivasspor ile sözlesmesi sona eren Teknik Direktör Riza Çalimbay, Sivasspor ile sözlesme yenilemeyecegini söyleyerek kulübe veda etti. Çalimbay, “Ekibim olarak düsündük ve ayrilmanin iyi olacagina inandik. Bugün zaten görevim bitiyor. Biz ayrilmak istiyoruz. Kimseye kirginligim yok” dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda basin toplantisi düzenledi.

Son 4 senenin basariyla geçtigini aktaran Çalimbay, “Buraya geldigimde de hiçbir sey düsünmeden geldim. Sivasspor’un tarihinde hiç olmamis bir sey olan Türkiye Kupasi’ni aldik. Bunda yönetimimizin ve taraftarimizin büyük katkisi var. Biz çok maça çiktik. Burada bu sezon 50 maç oynadik. 4 sezonda toplamda 191 maç oynadik. Biz herkesten önce sezon açtik ve herkesten sonra sezonu kapattik. Dünya Kulüpler siralamasinda Galatasaray, Trabzon ve Besiktas’in üstünde puan aldik. Bundan dolayi gurur duyuyoruz. 3 sene üst üste Avrupa’ya gittik. 3 büyükler bile gidemiyor üst üste Avrupa’ya” dedi.



“Çalistirdigim hiçbir takim düsmemistir”

Çalimbay, kariyerinde çalistirdigi hiçbir takimin düsmedigini belirterek, “Ben isimi çok seviyorum. Ben futbolculuk hayatimda da tek bir takimda oynadim. Antrenörlük hayatimda 633. maça çiktim. Bunlarin hepsi bir istikrar. Kendimi övmek gibi degil. Sivasspor’da çok güzel seyler yaptik biz. Burada bir tarih yazildi. Herkesten daha fazla gurur duydum. Çünkü burasi kendi memleketim. Bu sezon en zor sezonumuzu oynadik. Hem Avrupa, hem kupa hem ligi götürmek kolay degildi. Biz hiçbir zaman transferde büyük paralar verdirip oyuncular aldirmadik. Kulübün dengesini bozmadan iyi arkadaslar aldirdik. Takimimizda bir sikinti ve kriz vardi onu iyi yönetmemiz gerekiyordu ve yönettik. Benim çalistirdigim hiçbir takim düsmemistir. Çalistigim takimlarin hepsinde krizi çok iyi yönettik” ifadelerini kullandi.

“Ekibim ve ben ayriliyoruz”

Riza Çalimbay, Sivasspor’daki sözlesmesinin sona erdigini ve takimdan ayrilma karari aldigini açiklayarak, “Sivas dogdugum ve büyüdügüm yer benim için çok ayridir. O yüzden Sivasspor’da basarili olmam gerekiyordu ve onu da yaptik. Güzel seyler yaptik. Artik mutlu sekilde ayrilmak istiyorum ama benim ayriligim bitmiyor her zaman geliriz buraya. Ekibim olarak düsündük ve ayrilmanin iyi olacagina inandik. Bugün zaten görevim bitiyor. Sivasspor’a verilmesi gereken ne varsa bütün imkanlarimizla verilmesi gerekeni yaptik. Ben taraftara tesekkür ediyorum. Çok güzel günler yasadik. Yönetimimize ve diger yöneticilere tesekkür ediyorum. Her zaman iyi gitmeyebilirsiniz ama bunlari asmak gerçekten çok güzel. Bunlari hep beraber astik. Futbolcularimiza da tesekkür ettim. Biz ayrilmak istiyoruz. Kimseye kirginligim yok. Hepsini çok seviyorum. Yöneticilerimizi de çok seviyorum. Güzel bir sekilde de ayriliyoruz ama tekrar gelmek üzere. Simdi belli bir süre ayrilmak istiyorum. Takimi ligde tuttuk ve takimi iyi yerlere gelecegine de inaniyoruz” seklinde konustu.



“Tekrar gelebilirim”

Bir gazetecinin, “Sivasspor size teklif getirdi mi?” seklindeki sorusuna Çalimbay, “Simdi kongre var. Biz aslinda kulübün önünü açiyoruz. Benim mukavelem bitti gidiyoruz. Kongrede ne karar alinir bilemem. Biz onlarin önünü açiyoruz. Bizim düsüncemiz buradan ayrilmak. Daha önce buradan plaketlerle ayrildim. Ayriligin iyi olacagina inaniyorum, tekrar gelebilirim” yanitini verdi.

“Gelen teklifleri degerlendirecegiz”

Gelen tekliflerle ilgili yöneltilen soruya Çalimbay, su yaniti verdi:

“Gelen teklifleri degerlendirecegiz bizim faal olmamiz gerekiyor. Ileride buradan teklif gelse de hazir olmamiz gerekiyor. 4 yildan beri burada çalisiyoruz, çok uzun oldugu için ayrilmak istedik. Önümüzde ne gösterir bilmiyoruz. Ben konu ile ilgili Mecnun Baskanla yada Erdal Sarilar ile görüsmedim.”

“6. hafta birakacagimi açiklamistim”

Bir basin mensubunun “Ligin 6. haftasinda neden ayrilacagi açiklamasi yaptiniz” sorusuna Çalimbay, “Futbol nankör bir meslek diyorlar ama bana göre degil. Ben burada yokluk içinde büyüdüm. Ben futbolun sayesinde sizlerin karsisina geçtim. 13 yasinda Besiktas’a gittim, 20 yil orada oynadim daha sonra güzel yere geldim. O zaman insanlar geçmisi unutuyorlar. Ligin 6. haftasinda biz herkesten daha fazla maç oynadik. O yüzden öyle homurdanmalar geliyor. Ben o zaman dedim ‘sezon sonu birakacagim’ diye. Ben futbolun her seyini biliyorum. Baktim herkes rahatsiz olunca kulüpte dedim ‘hemen bugün birakacagim’ ama baskan da Erdal bey de biraktirmadi. Ben kimseyi yari yolda birakmam” cevabini verdi.

“Transferler geç geldi”

“Istediginiz oyuncular alinmadi mi?” sorusuna da Riza Çalimbay, “Lig göz ardi edilmez. Biz basarili olmak istiyorsak ligde iyi olmaliyiz. Bizim genis kadromuz yok. Biz istedigimiz oyuncuyu da alamayiz. Kulübün bütçesi kadar oyuncu alabiliriz. Sivasspor Icardi’yi alabilir mi? alamaz. Biz bütçemizin yettigi kadar oyuncu alabildik. Ben kulüp transfer yapmiyor demiyorum. Transferler geç geliyor geliyorum. Hazirlik döneminde oyuncularin benimle çalismasi lazim. Sezon basi oyuncularin mutlaka bizimle çalismasi gerekiyor. Dia Saba bile bizde problem oldu, devre arasi geri gitti. O kadar kaliteli oyuncuydu ki aldigi parayi da geri verdi. Burada gitme nedeni ailesinden kaynakli. Burada kaliteli oyuncular alsaydik daha farkli olurdu ama ellerindeki bütçe bu. Biz elimizdeki malzemeyle en iyisini yaptik” yanitini verdi.

“Karol Angielski beni sok etti”

Polonyali oyuncu Karol Angielski’nin performansi ile ilgili yöneltilen soruya Çalimbay, “Biz onu kullanmaya çalistik. Hakikaten mükemmel bir insan ve sol ayagi da mükemmel. Uyum sürecini bir türlü tutturamadik. Her yerde oynattik istedigimiz verimi alamadik. Benim en çok sok oldugum oyuncularindan bir tanesi. Biz kulübe gönderelim kiralik verelim teklifi yaptik onu da bir türlü gönderemedik. O bizim isimiz degil, yönetime söylüyoruz sadece. En çok üzüldügüm seylerden bir tanesi oldu Karol’dan yararlanamamak. Yine de Avrupa’da golü var, bize katkisi da oldu” diye konustu.



“Isim bitmeden kimseyle görüsmem”

Bir gazetecinin “Herhangi bir kulüple görüstünüz mü” sorusuna ise Riza Çalimbay, “Benim huyum vardir ben bir yerde çalisiyorsam, ayrilacagimi da söylediysem ben kimseyle görüsmem. Isimi bitirir sonra konusurum kimseyle sikintim yok. Baskana da saygiliyim Erdal beye de saygiliyim. Biz geliriz ve beyaz sayfa birakir gideriz. Benim için basari ön planla. Biz 15-20 gün uyku uyumadik. Her seyimiz takimla. Ben bir yerdeyken gidip bir takima görüsmem mümkün degil. Isim bittiginde ve teklifler geldigi zaman ona göre degerlendiririz. Biz her çalisma ortamimizdan ders aliyoruz. Herkesin sunu kabul etmesi lazim bu takim son 10 yilin en basarili takimi” diye yanitladi.

“Her zaman Sivasspor’un yanindayim”

Sivasspor’un her zaman yaninda oldugunu belirten deneyimli teknik adam, “Biz Sivassporla yasiyoruz. Onlar hepsini biliyorlar. Ben her zaman Sivas’in yanindayim her seyi yaparim. Hiç belli olmaz her ey olabilir. Ileride baskan bile olabiliriz. Burasi benim kendi memleketim. Beni ararlar benden bir sey isterlerse, yada bizden sonraki gelecek arkadasimiz bir görüs isterse seve seve yardimci oluruz. Sivas’in yeri bende bir baska. Sivas’ta kimsenin parasi da kalmaz. Herkes alacagini aldi” ifadelerini kullandi.

“Milli takimi çalistirmak en çok istedigim sey”

Kariyerinde en çok milli takimi çalistirmak istedigini de vurgulayan Çalimbay, “Yurt disindan gelen birkaç teklif vardi geçen senelerde ama gitmek istemedim. Bana göre degildi. Iyi bir teklif geldigi zaman kesinlikle yurt disina giderim. Milli takim benim istedigim en çok yer. Milli takimda ben 4 yil çalistim. Mustafa hocayla beraberdik. Milli takimi ben çok isterim. Her yerinde de oynadim. Bunlar kismet isi. Orada federasyonun isi ama en çok istedigim sey” diye konustu.

Kaynak: İHA