Okul Sporlari Yildizlar Tenis Türkiye Sampiyonasi Demirci'de Basladi

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Okul Sporlari Yildizlar Tenis Türkiye Birinciligi müsabakalari Manisa’nin Demirci ilçesinde basladi.

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün ev sahipliginde Demirci ilçesinde 4 açik tenis kortta baslayan müsabakalara, Adana, Antalya, Bitlis, Izmir, Istanbul, Düzce, İçel, Gaziantep, Siirt, Ordu, Artvin, Sirnak, Tunceli ve Trabzon okullarindan 35 kiz, 55 erkek sporcu yer aliyor.

Demirci Tenis Kortlari’nda düzenlenen açilis seremonisinde saygi durusunda bulunulmasi ve istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan maçlar basladi.

Açilis seremonisine Demirci Kaymakami Adem Kaya, Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Buldu, Demirci Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Bilal Yilmaz, Okul Sporlari Sube Müdürü Fatih Umut Altinisik, beden egitimi ögretmenleri ve sporcular katildi.

Müsabakalar, 11 Haziran’da sona erecek.

Açilis seremonisinde konusan Demirci Kaymakami Adem Kaya, "Geçen hafta ülkemizin birçok ilinden gelen genç sporcularimizi ilçemizde agirlamis, güzel bir turnuvaya ev sahipligi yapmistik. Bu hafta da yildiz sporcularimizi agirliyoruz. Kaymakamlik, Belediye, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü olarak 7/24 çocuklarimizin yanindayiz. Gençlik ve Spor Bakanligimizin destekleriyle Ilçemize güzel tesisler kazandirdik. Ilçemize böyle önemli turnuvalar veren Gençlik ve Spor Bakanligimiza ve Il Müdürlügümüze çok tesekkür ediyorum. Inaniyorum ki buradan nice Avrupa, dünya ve olimpiyat sampiyonlari çikacak. Tüm sporcularimiza ve hocalarimiza basarilar diliyorum" diye konustu.

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk de sehirde tenis söleni yasandigini ifade ederek, "Müsabakalara katilan tüm sporcularimiza antrenörlerimize ve hakemlerimize basarilar dilerim" dedi.

Kaynak: İHA