Muay Thai Yildizlar Türkiye Birinciligi, Sivas'ta Basladi

Sivas’in ev sahipliginde düzenlenen Muay Thai Okul Sporlari Yildizlar Türkiye Birinciligi, 155 sporcunun katilimi ile basladi.

Türkiye Muay Thai Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizesinde yapilan Muay Thai Okul Sporlari Yildizlar Türkiye Birinciligi basladi.

Taha Akgül Spor Salonu’nda start alan sampiyonaya 27 ilden, 155 sporcu katilim sagliyor.

Sampiyonanin açilis seremonisi Sivas Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Aytaç Keklik ile Türkiye Muay Thai Federasyonu Baskani Hasan Yilmaz’in katilimi ile gerçeklestirildi.

Seremoni saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Daha sonra halk oyunlari ekibi gösteri yapti.

Aytaç Keklik: "Basarilar diliyorum"

Açilista konusma yapan Sivas Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Aytaç Keklik, sampiyonaya katilanlara basarilar dileyerek, “Muay Thai Okul Sporlari Yildizlar Türkiye Birinciligi bu sabah Taha Akgül Spor Salonunda basladi.

Buraya katilan tüm sporcu ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, yarismalarin fair-play çerçevesinde devam etmesini diliyorum" dedi.

Türkiye Muay Thai Federasyonu Baskani Hasan Yilmaz da, okul sporlari müsabakalarinin önemine deginerek, "Okul Sporlari 4-5 yil önce baslattigimiz bir proje. Bugün 10, 11, 12, 13, 14 yas gençler, büyükler kategorilerinde okullarda yarismalarimiz yapiliyor. Bu bizim için altyapi ve çocuklarimizin okuldan itibaren Muay Thai yapmalari için önemli bir projeydi. Bu projenin gerçeklestirilmesine bugün genel sekreterime özel tesekkür etmek istiyorum. Bu organizasyona katki saglayan Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüze, spor bakanligimiza, emegi olan herkese ve hakemlere de tesekkür ediyorum. Tüm sporculara da basarilar diliyorum" diye konustu.

Heyecan dolu müsabakalar, 9 Haziran Cuma günü sona erecek.

Kaynak: İHA