Mehmet Akif Pirim U15 Grekoromen Güres Türkiye Sampiyonasi'nda Madalyalar Dagitildi

Rize’de düzenlenen Mehmet Akif Pirim U15 Grekoromen Güres Türkiye Sampiyonasi’nda kazananlar madalyalarini aldi.

Gençlik ve Spor Bakanligi Türkiye Güres Federasyonu ve Rize Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen Mehmet Akif Pirim U15 Grekoromen Güres Türkiye Sampiyonasi, Rize Yeni Sehir Spor Salonu’nda 52 ilden gelen yaklasik 680 sporcunun katilimiyla dün itibariyla baslamisti. Dün yapilan eleme müsabakalarinin ardindan bugün yapilan yari finallerle adini finale yazdirdilar. Kiyasiya mücadelenin oldugu final müsabakalarinda kazananlar altin gümüs ve bronz madalyalarini Rize Valisi Kemal Çeber, Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu ve turnuvaya adi verilen Mehmet Akif Pirim’den aldi. Turnuva yarin yapilacak olan bronz madalya müsabakalarinin ardindan sona erecek.

“Bütün Türkiye Sampiyonalarina sampiyon agabeylerimizin isimlerini verdik”

Konu ile ilgili açiklamada bulunan Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu güreste ismi öne çikan kisilerin isimleri yasatilmasi için turnuvalara isimler verildigini ifade ederek, “Türk güresinde çok büyük katkilari olan, hakki ve emegi olan olimpiyat sampiyonlarini isimlerini tekrardan yasatmak için, onlari gençlerle bulusturmak için 2023 yilinda baslayan bütün Türkiye sampiyonalarina sampiyon agabeylerimizin isimlerini verdik. Rize olunca da akla kim gelir dersek de olimpiyat sampiyonu Mehmet Akif Pirim akla gelir dedik. Mehmet Akif Pirim agabeyimizin ismini yasatmak için, gençlere tekrardan hatirlatmak için kendisinin adini verdik. Biz istiyoruz ki bu degerlerin yasarken deger verildiklerini anlasinlar” seklinde konustu.



“Güresteki durumumuz ne oldugunu soranlardan birisiyim”

Güres sporunu yakindan takip ettigini belirten Rize Valisi Kemal Çeber, “Bende klasik bir Türk vatandasi gibi güresi çok yakindan takip eden, yakindan izleyen ve her Avrupa Sampiyonasi’ni, Dünya Sampiyonasi’ni ve olimpiyatlarda takip ederim. Birkaç gün kaçirsam da herkes gibi güreste ne yaptik. Güresteki durumumuz ne oldugunu soranlardan birisiyim. Bize soruyu sorduranda bizim geçmisimizdir, örfümüzdür, adetimizdir, inançlarimizdir, bu topragin özünü bu sporda kendisini bulmus olmasidir” ifadelerini kullandi.

“Bence insanlara yasarken deger verilmesi lazim”

Açilis konusmasinda gençlere seslenen Mehmet Akif Pirim ise, “Bence insanlara yasarken deger verilmesi lazim öldükten sonra ne kadar anlamli onu bilemiyorum. Ben spora baslarken küçük bir ilçemiz olan Pazar’da simdiki ismiyle Ortayol köyü olan küçük bir köyde dünyaya geldim. Hedeflerim vardi, inancim vardi. Genç kardeslerimiz lütfen hayal kurun, inanin, çalisin, güvenin. Basari fedakarlikla oluyor. Bence en güzel günleriniz en güzel zamanlariniz sporun zor sartlarinda geçecek ama bittigi vakit sampiyon oldugunuz zaman iyi ki yapmisim diyeceksiniz. Ben bunu yasadim ve yasadigim için mutluyum” diye konustu.

Kaynak: İHA