Manisa BBSK'nin Olagan Genel Kurulu Gerçeklestirildi

Manisa Büyüksehir Belediyespor Olagan Genel Kurulu, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün katilimi ile gerçeklestirildi. Baskan Ergün, Genel Kurul’da yaptigi konusmada, “Tam 15 bransta sayisiz basarilara imza atan sporculari bünyemizde bulundurmanin mutlulugu ve gururunu yasiyoruz. Manisa Büyüksehir Belediyespor bugün yaklasik 2 bin 400’ün üzerinde lisansli, 5 binin üzerinde de lisanssiz sporcusuyla kocaman bir aile oldu” dedi. Tek liste gidilen yönetim kurulu listesi oybirligiyle kabul edildi.

Manisa Büyüksehir Belediyespor Olagan Genel Kurulu Tevfik Lav Spor Tesisleri’nde yapildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Manisa Büyüksehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Hasim Elmali faaliyet raporunu, Denetleme Kurulu Baskani Ahmet Türkgüler ise denetleme kurulu raporunu okudu. Okunan raporlar oybirligi ile kabul edildi. Ardindan divan seçimi gerçeklestirildi.

Divan Baskanligi’na Mehmet Güzgülü getirilirken, divan üyeliklerini ise Alpaslan Ustamehmetoglu ile Alpaslan Kaya yapti.

“Büyüksehir Belediyespor sportif anlamda sezona damga vurdu”

Genel kurulda Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün konusma yapti. Manisa Büyüksehir Belediyespor’un sportif anlamda sezona damga vurdugunu belirten Baskan Cengiz Ergün, “Basketbol takimimizin Federasyon Kupasi ve lig sampiyonlugu kupasiyla Süper Lig’e çikmasiyla baslayan güzel bir sezon yasadik. Alisma sürecinde her ne kadar talihsiz sonuçlar almis olsak da, yönetimimiz, hocamiz ve taraftarlarimizla birlikte, Basketbol Süper Ligi’ne Manisa gerçegini tirnaklarimizla kaziyarak herkese göstermis olduk. Basketbol takimimizin Süper Lig’e sürpriz olarak çikmadiginin herkes farkina vardi ve takimimiz tarafli, tarafsiz tüm kesimlerin saygisini kazandi. Her ne kadar play-off sansimizi son maçta kaçirmis olsak da, ben basta sporcularimiz olmak üzere, emegi geçen herkesi Manisali hemserilerim adina yürekten kutluyorum. Süper Lig’e yükselmemizde emegi geçen degerli Ceyhun Cabadak ile Süper Lig’de süper oldugumuzu herkese kanitlayan ve yeni sezonda Iran Milli Takimi ile anlasan Sayin Hakan Demir hocalarimiza hem sahsim hem de hemserilerim adina tesekkür ediyorum. Gelecek sezon degerli bas antrenörümüz Ahmet Kandemir öncülügünde iyi bir planlamayla daha iyi yerlere gelecegimize cani gönülden inaniyor, simdiden kendisine basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Manisa’yi spor sehri yapma yolunda çok büyük katkilar sagladik”

Yillarini sporunu içerisinde geçiren, sporla bagini hiçbir zaman koparmamis birisi olarak gençlere spor yapma imkani sunmaktan ve spora hizmet etmekten büyük mutluluk duydugunu söyleyen Baskan Cengiz Ergün, “2009 yilinda göreve geldigimizde Manisa Büyüksehir Belediyespor kisitli imkanlarla ve sinirli sporcu sayisiyla birkaç branstan ibaret bir kulüptü. O günden bu yana gençlerimizin zararli aliskanliklardan ve her türlü bagimliliktan uzak durmasinin en önemli faktörlerinden bir tanesinin egitimden sonra spor oldugunu her firsatta vurguladim. Bu düsünceden hareketle Manisa Büyüksehir Belediyespor’un tesislesme ve diger spor branslarinda hep daha ileriye gitmesine vesile olduk. Geldigimiz noktada Tarik Almis Spor Salonu ve Kapali Yüzme Havuzu, Mümin Özkasap, Halil Onultmak, Fikri Bayril, Necmi Temizel, Tevfik Lav, Ertugrul Dilek ve Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Tesisleri gibi çok sayida tesisi gençlerimizin hizmetine kazandirdik. Salihli ilçemize içinde olimpik yüzme havuzunun da bulundugu muazzam bir spor salonu kazandirdik. Gördes ilçemizde Spor Toto Teskilati, Manisa Büyüksehir Belediyemiz ve Gördes Belediyemiz isbirligiyle güzel bir spor tesisi insa ettik. Kirkagaçli gençlerimize Kirkagaç Belediyemiz isbirligiyle kapali hali saha kazandirdik. Her yastan ve her kesimden vatandasimiz spor yapabilsin düsüncesiyle bisiklet yollari yaptik. Vestel isbirligiyle hayata geçirdigimiz Uluslararasi Vestel Manisa Yari Maratonu’nu da dahil ettigimizde Manisa’mizi spor sehri yapma yolunda çok önemli ve çok büyük katkilar sagladigimizi gururla ifade ediyorum” dedi.



“15 bransta sayisiz sporcu bünyemizde”

Manisa Büyüksehir Belediyespor çatisi altinda çocuklarin ve gençlerin daha çok spor yapma imkani bulabilmesi için çok sayida bransta hizmet verdiklerini kaydeden Baskan Ergün, “Judoda, cimnastikte, okçulukta, atletizmde, basketbolda, voleybolda, motor sporlarinda, badmintonda, dagcilikta, yüzmede, izcilikte, eskrimde, karatede, teniste, avcilik ve aticilikta; tam 15 bransta sayisiz basarilara imza atan sporculari bünyemizde bulundurmanin mutlulugu ve gururunu yasiyoruz. Manisa Büyüksehir Belediyespor bugün yaklasik 2 bin 400’ün üzerinde lisansli, 5 binin üzerinde de lisanssiz sporcusuyla kocaman bir aile oldu. Ve bu ailenin içinden yetisen voleybolcu kizlarimiz da bu yil bizlere büyük bir gurur yasatti. Onlara da ayri bir parantez açmadan geçmek istemiyorum. Bünyemizden yetisen voleybolcu kizlarimiz, bölgesel ligde 3’te 3 yaparak, Çanakkale’deki 2. Lig terfi müsabakalarina katildi.

Burada da rakiplerine set vermeyen ve Türkiye Voleybol Kadinlar 2. Ligi’ne yükselme basarisi gösteren sporcularimizi, antrenörlerini ve yöneticilerimizi de bir kez daha yürekten kutluyorum” diye konustu.



“Amatör spor kulüplerine 6 milyonun üzerinde destek sagladik”

Spora saglanan destegin Manisa Büyüksehir Belediyespor’la sinirli oldugunu dile getiren Baskan Cengiz Ergün, “Göreve geldigimiz ilk günden bu yana malzeme destegi sagladigimiz; Manisa’mizin büyüksehir olmasiyla birlikte de nakdi destek verdigimiz amatör spor kulüplerimize katkilarimiz devam ediyor. Manisa’mizda gençlerimizin spor yapmalarina imkan saglayan amatör kulüplerimize 2016 yilindan bu yana 6 milyon liranin üzerinde bir destek saglamis olduk. Her sey çocuklarimizin ve gençlerimizin daha iyi sartlarda spor yapmasi içindir. Onlar için ne yapsak az. Tek istegimiz yeni Caner Erkin’ler, Arda Turan’lar, Ayse Begüm Onbasi’lar, Mert Sismanlar gibi basarili sporcularin Manisa’nin bagrindan çikmasidir. Bu noktada Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak bizler üzerimize düseni yapmaya, sporun ve sporcunun yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.



“Tüm baskan ve yöneticilere tesekkür ediyorum”

Manisa Büyüksehir Belediyespor’un Genel Kurulu için bir arada olduklarini söyleyen Baskan Ergün, “Az önce özetledigim basarilarda degerli katkilari olan basta mevcut Baskan ve degerli yönetimi olmak üzere, bu kulüpte görev yapmis tüm baskan ve yöneticilere de Manisali hemserilerim adina tesekkür ediyorum. Aramizdan ayrilanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yapilacak genel kurulun ardindan olusacak yeni yönetimin de yine ayni heyecan ve askla çocuklarimiza spor yapma imkani sunacaklarindan, yeni basarilara yelken açacaklarindan hiç süphem yoktur” ifadelerini kullandi.

Yönetim kurulu listesi oybirligiyle kabul edildi

Ardindan tek liste ile gidilen genel kurulda Asil üyeliklerini Bora Çaylan, Akif Özer, Ali Caner Vatansever, Engin Altun, Fevzi Açikel, Gökmen Aytaç, Metin Memis, Mustafa Pekçetin, Mustafa Yücel, Onur Örenay, Orhan Hasim Elmali ve Özcan Nalbantlar, Yedek Üyeliklerini ise Yücel Özsoy, Erhan Yavuz, Mehmet Cem Çöllü, Bahadir Belek, Talip Akbas, Fethi Nazim Obüs, Ilhan Emir, Gökhan Aytaç, Tayfun Çaylan, Berkan Kadayifçilar, Mehmet Toy ve Gökhan Dürgen’in yaptigi Yönetim Kurulu listesi oy birligi ile kabul edildi.

“Manisa’mizin adini her alanda en yukariya tasimak için tüm gücümüzle çalisacagiz”

Yönetim Kurulu seçiminin ardindan Manisa Büyüksehir Belediyespor Kulübü Baskani Bora Çaylan, yaptigi konusmasinda FIBA’dan Avrupa Kupasi ile ilgili davet beklediklerini ifade ederek, bu sezon büyük ihtimalle Manisa’yi Avrupa’da temsil edeceklerini söyledi.

Çaylan, “Sayin Büyüksehir Belediye Baskanim, Sayin Divan Heyeti, çok degerli genel kurul üyelerimiz. Sizleri takdirleriyle ve destegiyle Büyüksehir Belediyespor Yönetim Kuruluna seçilmis bulunmaktayiz. Verdiginiz destek ve bize duydugunuz güven için sahsim ve yönetim kurulum adina hepinize tek tek tesekkür ederim. Görev süremiz boyunca duydugunuz güvene layik bir sekilde çalisip, kulübümüzü daha büyük basarilara ulastirmak ve güzel Manisa’mizin adini her alanda en yukariya tasimak için tüm gücümüzle çalisacagiz” dedi.



Basketbolda hedef Avrupa kupalarinda mücadele etmek

Çaylan konusmasinin devaminda, “Yönetim kurulunda 6 yillik görev süremin sonucunda 8 ay kadar önce kulüp baskanligina seçilmistim. Yönetim kurulu üyeligim sürecinde Mevlüt Aktan ve Mehmet Güzgülü Baskanlarim ile birlikte çalisarak onlardan ögrendiklerimle bugün kulüp baskani olarak bayragi bir kez daha devraliyorum. Bu süre zarfinda 6 yil önce kurdugumuz basketbol subemizin ikinci ligden Avrupa’nin en zor liglerinden olan Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne yükselmesini sagladik. Önümüzdeki sezona daha güçlü ve iddiali bir takim olusturarak daha büyük basarilara imza atmayi, Avrupa kupalarinda mücadele etmeyi hedeflemekteyiz. Basketbolun yaninda sehrimizde çok sevilen diger bir salon sporu olan voleybol bransinda kendi öz kaynaklarimizdan yetisen kizlarimizin namaglup sekilde ikinci lige yükselmis olmasi ile büyük bir gurur yasadik. Önümüzdeki sezon çogunlugu altyapi sporcularimizdan olusan bir takim ile Tarik Almis Spor Salonu’nda zevkli ve heyecanli maçlar seyrettirecek bir takim olusturacagiz. Simdiden hepinizi bu maçlara davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Cengiz Ergün öncülügünde Manisa BBSK basaridan basariya kosuyor

15 bransta yapilan yatirimlar ile önemli basarilar yakaladiklarini ifade eden Çaylan, “Toplam 15 bransta mücadele eden bireysel sporcular ile birçok Türkiye Sampiyonlugu ve madalyalar kazanip milli forma ile mücadele ederek hepimizin gögsünü kabartmislardir. Amacimiz ülkemizi basari ile temsil etmis, milli takim ile madalyalar kazanmis sporcu sayisini daha da arttirmaktir. Bu hedefleri koyarak bu basarilara ulasma konusunda ise en büyük destegi veren kisi Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’dür. Bizlerin önündeki engelleri kaldirarak, her türlü imkani sunan, her zaman yanimizda olan, gücümüze güç katan Sayin Cengiz Ergün’e sizlerin huzurunda bir kere daha tesekkür etmek istiyorum. Kendisinin spora olan sevgisi ve tutkusu Manisa ve bizler için çok büyük bir sanstir. Belediyemizin sehrimize kazandirdigi spor tesisleri her geçen gün artmaktadir. Bizlere düsen de bu imkanlari en iyi sekilde kullanip kulübümüzü tüm branslarda daha basarili hale getirmek ve Manisa’nin çocuklarini daha fazla sporla bulusturmaktir. Sporun içinde gelen degerli Büyüksehir Belediye Baskanimizin öncülügünde çocuklarimizi ve gençlerimizi zararli aliskanliklardan uzak tutmak için onlari spora tesvik edecek çalismalarin içerisinde olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA