Macide Gazioglu Ortaokulu Aydin'dan Iki Kupayla Döndü

Aydin’da gerçeklestirilen Okullar arasi Basketbol Türkiye Sampiyonasi’nda Bursa’yi temsil eden Macide Gazioglu Kükürtlü Ortaokulu, yine büyük bir basariya imza atarak finallerden iki kupayla döndü.

2-6 Haziran 2023 tarihlerinde Aydin’da düzenlenen 2022-2023 sezonu Okullar arasi Basketbol Küçük Kizlar Türkiye Finalleri’nde yarisan Macide Gazioglu Kükürtlü Ortaokulu Küçükler Kiz Basketbol takimi ikinci oldu.

Bölge Sampiyonasi ve Yari Finalleri yenilgisiz geçerek Okullar Türkiye Sampiyonasi’na katilan; Macide Gazioglu Kükürtlü Ortaokulu Küçükler Kiz Basketbol Takimi, Ankara Özel Nesibe Aydin’i 56-43, Istanbul Sancak-Soy Ortaokulunu 73-46 ve Samsun Fatih Ortaokulu’nu 69-53 yenerek 3’te 2 ile basladi.

Grup lideri olarak son 4’e adini yazdiran Bursa temsilcisi, yari final maçinda Izmir Torbali 80.Yil Ticaret Odasi Ortaokulu’nu 51-46 yenerek finale kaldi. Finalde Ankara Özel Ted Koleji Ortaokulu ile karsilasan Macide Gazioglu Kükürtlü Ortaokulu, maçi 58-60 skoruyla kaybedince sampiyonayi Türkiye ikincisi olarak tamamladi.

Küçükler Erkek Basketbol takimi da Türkiye ikincisi

Ayni finallerde ter döken Macide Gazioglu Kükürtlü Ortaokulu Küçükler Erkek Basketbol takimi da Türkiye ikincisi oldu. Antrenörlügünü TOFAS altyapi antrenörlerinden Oguzhan Ergül’ün yaptigi Macide Gazioglu Kükürtlü Ortaokulu Küçükler Erkek Basketbol Takimi, finallere maglubiyet almadan katilma basarisini gösterdi.

Aydin’daki sampiyonaya, Istanbul Atafen Bilfen’i 78-60; Ordu Özel Bahçesehir’i 81-47 ve Izmir Özel Bornova Bilim Doga’yi 79-41 yenerek 3’te 3 yapan ve grup lideri olarak son 4’e adini yazdiran Bursa temsilcisi, yari final maçinda TED Ankara Koleji’ni de 77-56 yendi.

Final mücadelesinde İçel Özel Toros Ortaokulu ile yaptigi maçtan 70-51’lik maglubiyetle ayrilan Macide Gazioglu Kükürtlü Ortaokulu Küçükler Erkek Basketbol takimi, sampiyonayi ikincilikle tamamladi.

Çocuklarimizi tebrik ediyorum

Aydin’daki Türkiye finallerine katilan çocuklari yalniz birakmayan ve maçlarda büyük bir heyecan yasayan Macide Gazioglu Kükürtlü Ortaokulu Müdürü Ramazan Yürük, “Bursa’ya iki kupayla birden dönüyoruz. Her iki takimimizi da tebrik ediyorum. Çocuklar her yönden Bursa’yi çok güzel temsil ettiler. Ögrencilerimizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA