Halk Oyunlarinda Türkiye Sampiyonu Ikinci Kez Denizli'den

Halk Oyunlari Okullar Türkiye Sampiyonasinda Zonguldak’ta sahne alan Denizli temsilcisi15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi ekibi, düzenlemeli dalda 91.71 puanla Türkiye Sampiyonu oldu. Bu sonuçla 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi üst üste ikinci defa Türkiye Sampiyonu olma basarisini elde etti.



Okul Sporlari Federasyonu’nun 2022-2023 yili faaliyet takviminde yer alan Halk Oyunlari Gençler Türkiye Sampiyonasi 05-06 Haziran tarihlerinde Zonguldak’ta yapildi. Türkiye’nin her bölgesinden gelen sampiyon ekipler, kendi yörelerine ait oyunlari sergileyerek izleyenlere görsel sölen yasatti. Yarismada 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunlari Toplulugu, düzenlemeli dalda 8 takimla yarisarak Denizli’yi temsil etti.

15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi çok farkli

Halk Oyunlarinda tarafli tarafsiz herkesin ayakta alkisladigi performanslari ile takdir kazanan Denizli 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi, geçen sene elde ettigi Türkiye Sampiyonlugu basarisini bu yilda tekrarladi. Uzun soluklu çalismalar sonucunda önce il yarismalarinda, ardindan Gruplarda Sampiyon olan Denizli temsilcisi, Zonguldak’ta ki finallerde de ayni konsantrasyonla altin madalyanin sahibi oldu.

“Hedefe ulasmanin mutlulugunu yasiyoruz”

Sampiyon takimin antrenörü Ömür Günay, halk oyunlari sayesinde bu topraklarin kültürüne askla bagli olduklarini, bu ise gönül vererek gece gündüz demeden sabirla ve inançla çalistiklarini söyledi.

Ekibiyle gurur duydugunu söyleyen Günay, çocuklarin sahneye adimlarini attiklari andan itibaren her biri kocaman yüregiyle herkese o heyecani ve ekip ruhunu fazlasiyla hissettirdigini söyledi.

Geçen yil elde ettikleri basarinin tesadüf olmadigini gösterdiklerini kaydeden Günay, bu süreçte yanlarinda olan ve destek veren herkese tesekkür etti.

Kaynak: İHA