Darica'da 100. Yil Kosusu Düzenlenecek

Darica Belediyesi tarafindan organize edilen 100. Yil Darica Kosusu, 11 Haziran Pazar günü kosulacak. Balyanoz Koyu’ndan start alacak kosu için içerisinde elit sporcularin ve milli atletlerin de yer aldigi yaklasik bin sporcu kayit yaptirdi.

Darica Belediyesi, 100. Yil Darica Kosusu ile sporseverleri bulusturacak. Darica Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Tempo Atletizm is birliginde düzenlenecek olan etkinlik, 11 Haziran Pazar günü saat 10.00’da gerçeklesecek. Bayramoglu Balyanoz Koyu’ndan baslayacak olan ve 10 kilometre kosusu olarak gerçeklestirilecek etkinlikte dereceye girenlere ödüller verilecek. Etkinlikte kosu öncesi 10 Haziran Cumartesi günü ise sporculara gögüs numaralari ve kit dagitimi da yapilacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu ve WA yarisma kurallarina uygun olarak gerçeklesecek kosu, herkese açik olup yabanci sporcular katilamayacak. Kadin ve erkek genel kategorilerinde dereceye giren sporculara madalya, kupa ve para ödülü verilecek. 100. Yil Kosusuna elit sporcular ve milli atletlerinde içerisinde yer aldigi yaklasik bin sporcu kayit yaptirdi.

Darica’yi spor sehri yapmak adina canla basla çalistiklarini ifade eden ve ilçenin marka degerine katki saglayacak etkinlige sporseverleri davet eden Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, "Ilçemizin her alanda kalkinmasi ve gelismesi için yatirimlarimiz devam ediyor. Türkiye Yüzyilinin baslangici olan ve Cumhuriyetimizin 100. yilini kutlayacagimiz bu özel yilda ilçemizin de marka degerine katki sunacak etkinliklere imza atmak istiyoruz. Bu çerçevede, 11 Haziran Pazar günü gerçeklestirecegimiz 100. Yil Darica Kosusu ile spor sehri Darica hedeflerimiz istikametinde önemli bir organizasyon düzenleyecegiz. Spora ilgiyi artirmak ve herkesi spora tesvik etmek gayesiyle düzenleyecegimiz etkinlik inaniyorum ki ilçemizin marka degerine de katki sunacak. Yenilenen yüzüyle Balyanoz Koyu’nun da tanitimina vesile olacak etkinlige tüm sporseverleri bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA