Büyüksehir Sporda Zirveye Oynuyor

Bursa Büyüksehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi da Süper Lig’e çikti. Böylelikle Büyüksehir Belediyespor Kulübü, artik atletizm, masa tenisi, voleybol, satranç, güres, hentbol ve tekerlekli sandalye basketbol takimiyla da Süper Lig’de mücadele edecek.

Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaras merkezli deprem felaketi nedeniyle durdurulan sezon Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafindan kaldigi yerden tescil edilirken, Bursa Büyüksehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi da adini Süper Lig’e yazdirdi. Ligde iyi bir sezon geçiren Bursa Büyüksehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, böylece basarili performansini Süper Lig’le taçlandirdi. Lige muhtesem bir giris yapan ve oynadigi 12 maçtan da galibiyetle ayrilan Bursa Büyüksehir Belediyespor, zirveye yerlesti.

Bursa Büyüksehir Belediyespor, 14 haftasi oynanan ligde 12 galibiyet, 2 yenilgiyle 3. sirada yer alirken, Kahramanmaras merkezli deprem felaketi sonrasinda liglere ara verildi.

Bunun sonrasinda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nda seçim sürecine girilmesiyle Bursa Büyüksehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi da liglerin akibetiyle ilgili bekleme sürecine girdi. Bekleyisin ardindan federasyon liglerin kaldigi yerden tesciline karar verirken, Bursa Büyüksehir Belediyespor da basarili geçirdigi sezonun ardindan adini Süper Lig’e yazdirdi.

Kaynak: İHA