Balkanlarda Yildirim Rüzgari

Karatede elde ettigi büyük basarilara bir yenisini ekleyen Yildirim Belediyesporlu Irem Mingsar (23), Aralik ayinda düzenlenecek olan Avrupa sampiyonasinda da birinci olmayi hedefliyor.

2-4 Haziran tarihleri arasinda Istanbul’da düzenlenen International Federation Kyokushin (Ifk) 3. Open Balkan Sampiyonasi’nda Yildirim Belediyesporlu Irem Mingsar, Büyük Bayanlar kategorisinde Balkan Sampiyonu olarak önemli bir basariya imza atti. 15 yildir karateyle ilgilenen Mingsar, Avrupa’da ve Türkiye’de düzenlenen birçok farkli organizasyonda mücadele ederek önemli dereceler elde etti. Balkan sampiyonu unvaniyla Aralik ayinda düzenlenecek olan Avrupa Sampiyonasi’na katilacak olan Mingsar altin madalya almak için çalismalarini araliksiz sürdürürken yine yüzlerce gence karate egitimi vererek sampiyonlar yetistiriyor.

Hedef Avrupa Sampiyonlugu

Disiplinli ve en sert sporlardan biri olan Kyokushin karate bransinda büyük bayanlarda Balkan Sampiyonu olan Irem Mingsar, “Kyokushin karate yapiyorum ve bu diger karatelere göre en sert ve en disiplinli sporlardan birisi. Bu bransta derece yapmak çok zor. Iller arasinda, Türkiye çapinda ve uluslararasi arenada derecelerim oldu. Büyük bayanlar kategorisinde Türkiye’ye ilk dereceyi ben getirdim. Avrupa Sampiyonasi’ndan sonra Dünya Kupasi’nda üçüncü olarak derece yaptim. 2-4 Haziran tarihleri arasinda Istanbul’da düzenlenen International Federation Kyokushin (Ifk) 3. Open Balkan Sampiyonasi’nda birinci olarak ülkemizi temsil ettim. Hedefim Aralik ayinda düzenlenecek olan Avrupa Sampiyonasi’nda bayragimizi göndere çekmek” diye konustu.

Spor kenti Yildirim

Yildirim Belediyespor’un amatör branslarda Türkiye’nin en iddiali kulüpleri arasinda oldugunu belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, yüzme, karate, güres basta olmak üzere pek çok bransta milli takimlara sporcu verdiklerini ifade etti.

Gerçeklestirdikleri spor yatirimlarinin meyvelerini görmeye basladiklarini belirten Baskan Oktay Yilmaz, “Ulusal, uluslararasi arenada ülkemizi temsil edip önemli basarilara imza atan sporcularimizi tebrik ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA