Atli Cirit Heyecani Selendi'de Basladi

Geleneksel Atli Spor Dallari Manisa Il Temsilciligi 2023 yili faaliyet programinda yer alan Manisa Il Eleme müsabakalari Selendi ilçesinde basladi.

Selendi Gençlik ve Spor Müdürlügü’nün organizatörlügünde 8 takimin yer aldigi müsabakalarin iki grup halinde oynanacagi, gruplarinda birinci olan takimlarin pazar günü yapilacak olan final maçiyla Türkiye finalinde Manisa’yi temsil etmeye hak kazanacagi bildirildi.

Manisa Atli Cirit Il Eleme Müsabakalari Selendi Vali Muzaffer Ecemis Cirit Sahasi’nda basladi.

Günün ilk maçinda Selendi Atli Cirit takimi ile Soma Atli takimi karsilasti. Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan modern bir sekilde yapilan Vali Muzaffer Ecemis Cirit Sahasi’nda 4 gün devam edecek müsabakalarda, A Grubu’nda Selendi Atli, Soma Atli, Zafer Atli ve Karabeyler Atli takimlari yer alirken B Grubu’nda ise Beypinar Atli, Akhisar Atli, Kula Atli ve Popiler Atli cirit takimlari yer aliyor.

Selendi’de 3 gün sürecek grup maçlari sonrasi grubunda lider olan takimlar pazar günü finalde karsilasacak. 40 dakikalik iki devre halinde oynanan müsabakalari Usak Bölgesi Hakemleri yönetecek. Geleneksel Spor Dallari Federasyonu Manisa Il Temsilcisi Mehmet Gürbüz, "Yapilan müsabakalar sonrasi ilimizi temsil edecek takim belirlenecek. Takimlarimiza basarilar diliyoruz" dedi.

Bu arada geçtigimiz yil Usak’ta cirit antrenmani yaptigi sirada agir yaralanan ve tedavi gördügü hastanede hayatini kaybeden 19 yasindaki Hasan Sarol da unutulmadi. Beypinar Takimi müsabaka öncesi ’Kalbimizdesin Güzel Insan’ pankarti ile sahaya çikti.

Kaynak: İHA