Yenimahalle Konya'da Madalyalari Topladi

Yenimahalle Belediyesi GESK sampiyonadan 2 altin, 7 gümüs ve 7 bronz madalyayla ayrildi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafindan Konya’da düzenlenen Atletizm Türkiye Sampiyonasi’na katilan Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (GESK) sporculari turnuvaya damga vurdu.

Konya Yeni Atletizm Sahasi’nda gerçeklestirilen sampiyonaya 39 ilden 355 sporcu katildi.

Yenimahalle Belediyesi GESK, 30 sporcuyla sampiyonaya en fazla sporcu ile katilan kulüp olarak adindan söz ettirdi.

Dinçer Kocabas engel tanimadi

Yenimahalle Belediyesi GESK sporcularindan Dinçer Kocabas aldigi üç yillik egitimin sonunda turnuvada bir ilki basardi. Görme engelinin yani sira bedensel ve zihinsel engeli de bulunan Kocabas, “Firlatma Topu” bransinda Türkiye 2’nciligini gögüsleyerek kazanilmasi zor bir basarinin altina imza atti. Ayrica Dinçer Kocabas’in kora kor mücadelesinde bedensel engelli Mahsun Kaplan da kendisine kilavuzluk yaparak engelli branslarda yine bir ilke imza atti.

GESK sporculari 16 madalya kazandi

Yenimahalle Belediyesi GESK sporcularindan T 11 büyük kadinlar kategorisinde 400 ve bin 500 metrede Ece Çelebi gümüs, Iremsu Balci bronz, Damla Karaçay 100 metrede bronz, 200 metrede gümüs, Genç kizlar kategorisinde Nisa Yakut 400 ve bin 500 metrede altin, T 13 Büyük Erkekler kategorisinde Gökhan Yolal 100 metrede bronz 400 metrede gümüs, T 13 Genç Erkekler kategorisinde Emirhan Ertem 100 ve 400 metrede bronz, T 12 Genç Erkekler kategorisinde Yusuf Burak Koyuncu 100 ve 400 metrede gümüs, T 12 Küçük Erkekler Firlatma Topu kategorisinde Dinçer Kocabas gümüs ve Yusuf Ege Özden bronz madalyanin sahibi oldu.

Kaynak: İHA