Ragbi Takimlarindan Kortej Yürüyüsü

Samsun’un Çarsamba ilçesinde 2023 Yili Analig Osman Bayraktar Sezonu adina erkekler ragbi takimlari tarafindan kortej yürüyüsü yapildi.

Çarsamba ilçesinde yapilan kortej yürüyüsü, Ali Fuat Basgil Köprüsü önünden basladi ve Zübeyde Hanim Meydani’nda sona erdi. Etkinlige katilan ragbi takimlari, renkli kostümler ve bayraklarla donatilmis sekilde yürüyüse geçti. Kortej yürüyüsü bölgede ki halkin yogun ilgisini çekti.

Halit Dogan: “22 ilden 31 takim var”

22 ilden 31 takimin Çarsamba’da oldugunu söyleyen Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, “Bu anlamli bir turnuva. Bu turnuvanin amaci hepimizi yürekten aciya bogan, derinden yasa bogan tüm Türkiye’nin kardesligini gösterdigi Kahramanmaras depremi. Depremde vefat eden Gençlik ve Spor Bakanligi personelleri ve esasinda bunu biraz gelistirmek lazim. Bu depremde hayatini kaybetmis tüm herkesi bunun içine katabiliriz. Belki bugün Osman Bayraktar anisina yapiliyor. Tamamini kattigimizda bu daha da anlamli hale gelmistir diye düsünüyorum. Hayatini kaybeden tüm büyüklerimize, kardeslerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çarsamba’da daha öncesinde biz hem ragbinin hem beyzbolun bu tip turnuvalarina ev sahipligi yaptik. Insallah etkinligimiz stadyumda baslayacak. 22 ilden 31 takim var. Burada yaklasik 600’e yakin sporcu Çarsamba’da misafirimiz. Yarin tüm Çarsambalilari stada bekliyoruz" dedi.



Dereci: “78 kisiye yakin arkadasimiz vefat etti”

Depremde birçok Gençlik ve Spor Bakanligi personelini kaybettiklerini vurgulayan Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Dereci, “6 Subat’ta meydana gelen depremde 78 arkadaslarimiz vefat etti. Buna atifta bulunarak bu senenin Anadolu Yildizlar Ligi’ne özellikle sube müdürü olarak Osman Bayraktar’in ismi verilmis oldu. Türkiye’nin yildizlarinin belirlenecegi bu ligde Osman Bayraktar’in ismi konulmus oldu" diye konustu.

Ayrica Çarsamba Kapali Spor Salonu’nda çesitli gösteriler ile birlikte müsabakalarin açilis töreni düzenlendi.

10 Haziran’a kadar devam edecek olan müsabakalarin starti verildi.

Yürüyüse Çarsamba Kaymakami Doç. Dr. Sükrü Yildirim, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özdemir ve birçok antrenör ve sporcular katildi.

Kaynak: İHA