'Dragon Bot' Yarislari Nefes Kesti

Türkiye Kürek Federasyonunun Sapanca Gölü kenarinda bulunan tesislerinde bu yil ikincisi gerçeklestirilen "Dragon Bot" yarislari nefesleri kesti. Kiyasiya rekabetin yasandigi yarislara SEDAS iki ayri kürek takimi ile dahil oldu.

Insan Kaynaklari Profesyonelleri Dernegi öncülügü ve Türkiye Kürek Federasyonu (Alesta Kürek - Sakarya) is birligiyle düzenlenen Dragon Bot Yarismasi’nin 2’ncisi Sapanca’da gerçeklestirildi.

27 takimdan olusan toplamda 300 sporcunun katildigi yarismaya Sakarya Elektrik Dagitim A.S. (SEDAS) iki ayri takim halinde 25 kisi ile katilim sagladi. Durgunlugu sayesinde kürek sporu için elverisli parkurlar sunan Sapanca Gölü’nün Türkiye Kürek Federasyon alaninda 200 metrede kiyasiya yarisan sporcular, seyircilere heyecanli dakikalar yasatti.

Zamana karsi senkronize sekilde yarisan SEDAS kürek takimlari, kiyasiya rekabete sahne olan turnuvanin organizatörlerine tesekkür etti. Olumsuz hava kosuluna ragmen heyecanin hiç dinmedigi Dragon Bot yarislarinin ilk senesinde SEDAS kürek takimi ikincilik ödülünün sahibi olmustu. Müsabakalarin ardindan düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren takimlara ödülünü Türkiye Kürek Federasyonu antrenörü Cengizhan Sungurlu verdi.

Dragon Bot nedir?

Dragon Bot, kano benzeri uzun bir teknenin içinde ikiserli oturulan, tekne içerisinde 10 sporcunun bulundugu bir su sporu bransi. Yarisi kazanmak için en önemli sey tüm takimin, tempoyu belirleyen davulcu ile ayni tempoda senkronize bir sekilde kürek çekmesi. Yarisa katilabilmek için 10 asil, en az 2 yedek sporcu gerekiyor. Asil takim kadrosunda da en az 2 kadin sporcu bulunmasi sart. Yarisma knock out (eleme usulü) ile yapiliyor ve kazanan ekip bir üst tura yükseliyor.

Kaynak: İHA