Çocuklarda Dikkat Daginikligi Okçulukla Asiliyor

Denizli’de Orta Asya’dan bu yana Türk kültür hayatinda önemli bir yere sahip olan ata sporu okçuluga ilgi her geçen gün artiyor.

Türklerin ata sporlarindan biri olan okçuluga ilgi her geçen gün artiyor. Okçuluk egitimi veren kurslar, gençlerin oldugu kadar yetiskinlerin de ilgisini çekiyor. Denizli’deki okçuluk faaliyetlerini degerlendiren Denizli Okçuluk il temsilcisi Sevinç Bursali, özellikle küçük yastaki çocuklarin, dikkat ve konsantrasyon gelisimine katkida bulunan, eklem, tendonlarin, omuz, sirt, bacak kaslarinin kuvvetlenmesini saglayan okçuluk sporuna ilginin milli sporcu Mete Gazoz’un Tokyo 2020 olimpiyatlarinda altin madalya kazanmasindan sonra bu spor dalina yönelimi daha çok artirdigina dikkat çekti. Bursali, “Denizli Okçuluk olarak kentte okçuluk faaliyetlerini en iyi sekilde temsil etmeye çalisiyoruz. Okçulugu daha da sevdirmek ve tabana yaymak için nerdeyse ayda bir yarismalar yapiyoruz. Belediyeler ve Denizli Okçuluk Spor Kulübü olarak sporculari en üst seviyede yetistirme gayreti içerisindeyiz” dedi.



“Üst yas siniri olmayan bir spor dali”

Okçulugun bireysel bir spor oldugunu belirten Bursali, “Okçulugu hayat ile bire bir bagdastirabiliriz. Okçuluk insanda olumlu düsünmeyi gerçeklestiriyor. Nasil gerçeklestiriyor? Sen yayi eline aldiginda hedef ve kendinle beraber nasil bütünlesirsen gerçek atisa dogru atisa dogru atisa o an ulasiyorsun. Sen ne kadar olumlu düsünürsen veya bu isi yapabilecegine inanirsan o kadar sana güzel puanlarla karsilik veriyor. Üst yas sinirimiz yok çünkü yas siniri olmayan bir spor dali. Istekli herkes gelebilir. Çalisma saatlerimize uyumlu Istekli herkesi bekliyoruz. Alt yas grubunda 2014’lüler var. Yaz sezonundan itibaren 2015’lileri de antrenmanlara almaya baslayacagiz. Herkesin rahatlikla gelip çizgideki o heyecani yasayabilecegi bir spor dali” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA