Van'da Kulüplerarasi Halkoyunlari Yarismasi Sona Erdi

Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu tarafindan organize edilen ’Kulüpler Arasi Halk Oyunlari Il Birinciligi Yarismasi’ sona erdi.

Nur Tatar Spor Salonunda düzenlenen yarisma, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

8 kulübün geleneksel düzenlemeli (stilize) ve düzenlemesiz dalda sergiledikleri performanslari salondakiler tarafindan ilgiyle izlenirken, halk oyunlari ekipleri bölge yarismalarina, oradan da Türkiye sampiyonasina gidebilmek için birbirleriyle kiyasiya mücadele ettiler. Minikler geleneksel düzenlemesiz dalda Kahraman Çocuklar Ilkokulu Van Ahtamara Spor Kulübü, yildizlar geleneksel düzenlemesiz kategorisinde Bal Ipekyolu Gençlik ve Spor Kulübü, gençler geleneksel düzenlemesiz kategorisinde Van Edremit Ilçe Müdürlügü Spor Kulübü ve büyükler geleneksel düzenlemesiz kategorisinde ise Özalp Gençlik ve Spor Kulübü kupanin sahibi oldu.

Minikler düzenlemeli dalda Van Gölü Ilk ve Ortaokulu Spor Kulübü, yildizlar düzenlemeli dalda Tusba Sanat Spor Kulübü, gençler düzenlemeli dalda Edremit Halk Egitim Merkezi Ipekyolu Kültür Sanat Spor Kulübü ve büyükler düzenlemeli dalda ise Urartu Sanat Spor Kulübü birinci oldu.

Birbirinden heyecanli ve çekismeli oyunlarin sergilendigi yarismalar sonucunda dereceye giren kulüplere ödülleri katilimcilar tarafindan verildi.

Kaynak: İHA