Van'a Sporcu Fabrikasi Yapiliyor

Van Büyüksehir Belediyesi, kentte yapilan spor yatirimlari bünyesinde önemli bir projeye daha imza atarak, sporcu fabrikasi projesini hayata geçiriyor.

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci’nin çalismalari bünyesinde Gençlik ve Spor Bakanligi, Van Valiligi ve Van Büyüksehir Belediyesi ortak çalismasiyla yapilan sporcu fabrikasi insaatinda çalismalar araliksiz sürüyor. Ipekyolu ilçesi Halilaga Mahallesi’nde bulunan Atatürk Sehir Stadyumu civarinda yapilan sporcu fabrikasi insaati hizla yükseliyor. Toplamda 5 bin 600 metrekarelik alan üzerinde 4 kat olarak insa edilen tesiste; 5 adet spor salonu, basketbol sahasi, voleybol sahasi, boks, halter, güres alanlari, bay ve bayan giyinme odalari, antrenör odalari, 2 adet seminer salonu ve bay-bayan mescit gibi donatilar yer aliyor.

Kentin sporuna büyük katki saglayacak olan ve kaba insaatinin büyük bir bölümü tamamlanan tesisin sezon sonuna kadar hizmete açilmasi hedefleniyor.

Öte yandan, Van’da yapilan spor yatirimlari bünyesinde 16 adet kapali spor salonu, 9 adet yüzme havuzu, 11 adet açik hava spor kompleksi, voleybol, basketbol sahalari yapilirken, okullara ve amatör spor kulüplerine ise malzeme destegi saglandi.

Kaynak: İHA