Türkiye ABD'yi Finalde Yenerek Sampiyonluk Kupasini Kazandi

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kitalararasi Kupasi finalinde ABD ile karsilasan Türkiye A Milli Takimi karsilasmayi 72-68 kazanarak sampiyonluk kupasina kaldirdi.

Yalova 90. Yil Spor Salonu’nda gerçeklesen turnuvanin final maçinda son 2 paralimpik oyunlarinda dünya sampiyonu olan ABD ile Türkiye kozlarini paylasti. Karsilasmanin ilk periyodu ABD’nin 14-12’lik üstünlügüyle sona erdi. Ikinci periyotta da basa bas geçen mücadele sonunda ABD 29-28’lik skorla devreye önde girdi.

Üçüncü periyotta da oyunda denge bozulmazken ABD son periyoda 1 sayi farkla, 51-50 önde girmeyi basardi.

Büyük bir mücadelenin ortaya koyuldugu son çeyrekte ise Türkiye A Milli Takimi rakibine karsi daha etkili bir oyun sergiledi. Karsilasmayi 72-68 kazanan Türkiye birincilik kupasini kaldiran ekip oldu. Türkiye, sampiyonluk kupasini Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baskani Alparslan Erkoç’un elinden aldi.

Türkiye’ye kaybeden ABD turnuvada ikinci oldu. Öte yandan Japonya’yi yenen Avusturalya da turnuvayi 3’üncü olarak tamamladi.

Alparslan Erkoç: “Bize güvenin çok güzel günler bizi bekliyor”

Karsilasama sonunda açiklamalarda bulunan Federasyon Baskani Alparslan Erkoç, Türkiye tarihinde ilk kez düzenledikleri kitalararasi turnuvada sampiyon olmaktan dolayi mutlu olduklarini belirterek, “Yalova’da dört gün süren turnuvada sampiyon olduk. Devletimizi bize güveniyor, Cumhurbaskanimiz da güveniyor. Sayin Cumhurbaskanimizin da destekleriyle 2024 Fransa’da düzenlenecek paralimpik oyunlarinda insallah dünya sampiyonu olacagiz. Olimpiyatlarda bayragimizi dalgalandiracagiz. Bize güvenin çok güzel günler bizi bekliyor” diye konustu.



Sedat Incesu: “Çok ciddi bir potansiyel var”

Türkiye A Milli Takimi Antrenörü Sedat Incesu ise oyunculari basarilarindan dolayi tebrik etti. Incesu, turnuvanin çok verimli geçtigini dile getirerek söyle konustu:

“Bu ekibe bu sansi veren Alparslan baskanimiza da çok tesekkür ediyorum. Baskanliga ona bir kupayla hos geldin dedik. Daha çok yolumuz var. Çok ciddi bir potansiyel var. Burada sadece iki sistemle oynadik ama onlara inancimiz sonsuz. Hep beraber çok ciddi anlamda çalisiyoruz. Bu ekip ve aile isi. Bizler bir aileye dönmeye basladik. Çok mutlu, hirsli, hedefli. Geri de gelecek diye inaniyorum.”

Kaynak: İHA